Neisha 'slekla in pretepla' Tino Gorenjak

Neisha (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
9. 7. 2014

Priznana glasbenica Neisha vsakič znova dokazuje, da je unikatna in da rada preseneča. Pretekli teden je skupaj z ekipo snemala nov videospot za pesem Gloria, ki ga bo predstavila septembra.

"Spot je režiran, filmski, ni tipičnega 'lip synca', nobenega pevskega performansa ali koreografij ali česa podobnega. Zgodba in tekst sta v ospredju. Pojavim se v stranski vlogi kot opazovalka. Zvezda spota je Tina Gorenjak, ki ji je vloga prostitutke Glorie pisana na kožo.

Smisel scenarija je bilo prikazati zgodbo dekleta na poziv in njene težke usode, in to brez olepšav, saj smo Tino za potrebe spota tudi 'pretepli'. (smeh) Hoteli smo nekaj drugačnega glede na dosedanje spote in mislim, da nam bo to uspelo," nam je zaupala Neisha.

Proti prisilni prostituciji

S pesmijo Gloria se bo Neisha pridružila Karitasovi akciji Bodi pozoren, bodi previden, ki bo širšo slovensko in tujo javnost ozaveščala o pojavu trgovine z ljudmi, predvsem prisilne prostitucije.

Neishina Gloria govori o zgodbi dekleta (prostitutke), ki se v svojih srednjih letih znajde pred življensko dilemo, ko sprevidi, da jo nadaljevanje dosedanjega življenja pelje v siguren propad. Vsak dan je težji od prejšnjega, težje se je pobrati, zalizati rane. Brezizhodnost in sram lahko premagata le odločitev in volja, ki peljeta do novega začetka.

Neisha s pesmijo Gloria nagovarja in opozarja poslušalce na problem, ki je žal sestavni del naše družbe. Obenem bo akcija širila sporočilo pomoči in upanja za žrtve prisilne prostitucije, ki se ujamejo v past trgovine z ljudmi ter tako spodbujala vsakega posameznika, da je pozoren na spremembe v svoji okolici, na kršenje človekovih pravic, da se zavzema za spoštovanje in ni uporabnik storitev, ki izhajajo iz trgovine z ljudmi.