Nika Urbas Ambrožič ima za seboj težko obdobje in pomoč je morala poiskati celo na urgenci

5. 12. 2023
Deli
Nika Urbas Ambrožič ima za seboj težko obdobje in pomoč je morala poiskati celo na urgenci (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Modna strokovnjakinja Nika Urbas Ambrožič ne skriva, da letošnje leto zanjo ni bilo najbolj prijetno.

Nika Urbas Ambrožič si bo to leto prav gotovo dobro zapomnila, prav gotovo pa ji bo ostal tudi v grenkem spominu, saj ji ni bilo nič kaj prizanešeno. "Druga polovica tega leta zame res ni prav nič spodbudna. Avgusta so moje starše prizadele poplave, hiša je bila zalita, voda pa je segala 1,5 metra visoko. Veliko dela je bilo s čiščenjem in vsem, kar je bilo treba postoriti. A to še ni vse," je povedala za revijo Lady.

"Nekega dne sem na med smetmi zagledala majhno muco, ki je mijavkala in bila videti zelo nesrečna. Čeprav nisem velika ljubiteljica mačk, sem se odločila, da ji bom pomagala. A glej ga zlomka, ko sem jo prijela, me je pošteno ugriznila, a sem jo kljub temu odnesla s seboj. Uboga revica je bila tako prestrašena. Čeprav sem mislila, da gre za nedolžen ugriz, mi je začel prst zatekati, nato še roka, vse do ramena," je svojo zgodbo opisala Nika, ki se je morala zateči po pomoč.

"Pomoč sem poiskala na urgenci, kjer so poskrbeli zame, saj je lahko ugriz živali zelo nevaren. Zaradi tega sem se kar nekaj časa srečevala z zdravstvenimi težavami. A kljub temu se muci nisem odpovedala. Zdaj je na varnem pri moji tašči in vsak dan bolj socializirana. Vesela sem, da sem bila njena rešiteljica," je povedala Nika, ki je tudi v tistih časih, ki ji niso bili najbolj naklonjeni pokazala, da ima zares veliko srce in je vedno pripravljena nesebično pomagati.

Našli smo fotografijo, kjer je bila Anamaria Goltes že nekaj časa noseča

V tem letu so tako mnogi spoznali še drugo plat naše priljubljene modne navdušenke, ki so jo mnogi pobliže spoznali v šovu Zvezde plešejo, kjer je pokazala svojo izjemno duhovito plat, ki je bila mnogim seveda zelo všeč in takrat so se ob njenih izvirnih komentarjih tudi številni odlično zabavali in se muzali, ko je kakšnega od tekmovalcev prav ljubko oštela. 

Nika Ambrožič Urbas in njen soprog, novinar in glasbeni ekspert Matjaž Ambrožič, sta se pred nekaj leti iz Londona preselila v Ljubljano. Vselej nasmejana zakonca Ambrožič-Urbas sta sicer vajena selitev. Ta je bila že njuna sedma, ob tem pa v svojem značilnem pozitivnem slogu dodajata, da verjetno še ni zadnja. 

"Z možem sva preprosto začutila, da je napočil pravi trenutke za selitev. Resnica je, da je bila odločitev precej nagla. Po eni strani so bili odločilni najini poslovni stiki s partnerji, ki delujejo znotraj Evropske unije, po drugi plati pa sva z Matjažem spoznala, da bi bila podobna odločitev pozneje še veliko težje izvedljiva. Se pravi, dobršen del razloga je zelo premišljen, delno pa premik razumeva kot avanturo z veliko novimi izzivi," sta takrat povedala za revijo Nova in zdi se, da sta se doma odlično znašla in si ustvarila svoje male rituale, ki jih oba obožujeta.

Bonus video: V novi epizodi Modre sobe je prof. dr. Metka Kuhar gostila gospo Anico Mikuš Kos, ki je v svoji bogati karieri ne samo postavljala temelje slovenske otroške psihiatrije, ampak je tudi aktivno delovala na humanitarnem področju, zlasti pri pomoči otrokom na številnih vojnih območjih, kjer je zasnovala in vodila programe za učitelje o psihosocialni pomoči otrokom ter beguncem.