Opala, tole je pa najbolj sramotna situacija, v kateri se je kadarkoli znašel Anže Logar! (VIDEO)

Opala, tole je pa najbolj sramotna situacija, v kateri se je kadarkoli znašel Anže Logar! (VIDEO) (foto: Žiga Kalan) Žiga Kalan
7. 11. 2022

Predsedniški kandidat Anže Logar o svojem zasebnem življenju govori zelo redko, uredništvu Metropolitana pa je razkril kar nekaj zanimivih podrobnosti, ki jih prav gotovo še ne veste.

Tik pred drugim krogom predsedniških volitev se je Anže Logar odločil, da uredništvo Metropolitana ekskluzivno povabi na vajo violončela.

In če je Anže Logar navadno izjemno zadržan, je bil tokrat nadvse zgovoren in tako smo lahko izvedeli tudi to, kje je doživel svoj prvi poljub in kdaj je kot oče najbolj siten. Tako oseben še ni bil, več pa seveda sledi v spodnjem videoposnetku:

Že v intervjuju za revijo Story je dejal, da je čut za glasbo ostril ravno z učenjem igranja na violončelo. Njegov učitelj je bil celo priznan violončelist Matija Lorenz iz Tria Lorenz, ki je med drugim slovel tudi kot šahovski mojster.

Nedavno pa se je violončelu spet posvetil, saj je ugotovil, da je že nekoliko iz vaje, a bo zdaj vse nadoknadil.

"V času ministrovanja smo bili v gosteh deležni nastopa mladega čelista, ki sem ga po koncertu prijazno prosil, naj mi posodi čelo in notno črtovje. Ugotovil sem, da nimam več pojma. Nisem imel težav samo z zakrnelimi prsti, celo z branjem not! Nemudoma sem sklenil, da je zadevo treba popraviti, in poklical kolegico, s katero sva nekoč skupaj igrala čelo, da mi nameni nekaj učnih ur osnov. Ko mi le dopušča čas, poskušam zaigrati kakšno melodijo. Še danes nadvse uživam v delih skladatelja Giuseppeja Tartinija, čigar ljubitelj je bil tudi Lorenz, ter Mozarta in Vivaldija."   

Za lokacijo snemanja se zahvaljujemo M.Z.

Preberite več na Metropolitan.si