Trije asi, Dončić. Pogačar in Oblak imajo skupno točko - čudovitega in poskočnega jeklenega konjička, ki se ga ne bi branil nihče!

22. 6. 2023
Deli
Trije asi, Dončić. Pogačar in Oblak imajo skupno točko - čudovitega in poskočnega jeklenega konjička, ki se ga ne bi branil nihče! (foto: Profimedia)
Profimedia

Kolegi v uredništvu portala Avtomagazin ugotavljajo, da imajo trije slovenski športni asi to skupno točko - izbrali so avtomobilsko klasiko.

So Porscheji in je Porsche 911. Avtomobilska klasika, ki letos obeležuje svojo 60-letnico, se v vseh teh desetletjih na prvi pogled ni veliko spremenila, a lastnike v nakup privabi še dosti več kot le brezčasen dizajn. Prava avtomobilska pošast z zadaj nameščenim motorjem namreč nudi izjemen užitek v vožnji, istočasno pa vozniku daje možnost, da užije del veličastne Porschejeve zgodovine športnih vozil.

Preberite še: Vaaau, Tadej Pogačar v svoji garaži skriva ta dva jeklena lepotca, samo poglejte si ju!

Slovenski reprezentant Jan Oblak, košarkarski as Luka Dončić in kolesarski virtuoz Tadej Pogačar imajo precej več skupnega kot izjemne in navdihujoče športne dosežke. Več kot očitno je, da imajo vsi trije odličen okus za avtomobile, vsak od njih pa je izbral različico 911, ki mu je pisana na kožo.

Luka Dončić, Porsche 911 Turbo S

Luka Dončić se svojemu zvezdniškemu statusu primerno lahko pohvali z izjemno zbirko avtomobilov. Od ameriških mišičnjakov, prelestnega Lamborghinija pa do nemškega stroja AMG G63 Brabus 800, slovenski košarkarski junak, ki si kruh služi v dresu Dallas Mavericks, ve, kako izbirati avtomobile. Tudi to je razlog, da je že ob prvih uspehih svojo zbirko nadgradil s Porschejem 911 Turbo S. 

Tadej Pogačar, Porsche GT3 RS

Izjemni slovenski kolesar Tadej Pogačar je velik navdušenec nad avtomobili. Mladenič ima jasno začrtane športne cilje, ljubezen do hitrosti pa mu ni tuja niti za volanom avtomobila. Tadej je namreč ponosen lastnik Porscheja GT3 RS, o katerem je sanjal že v otroških letih. Porsche GT3 RS Weissach package z letnico 2019 predstavlja vrhunec zmogljivosti in Porschejevega inženiringa.

Jan Oblak, Porsche 911 Turbo

Čeprav se Škofjeločan nadvse trudi ostati izven žarometov, mu to včasih ne uspe najbolje. Že pred časom so slovenskega reprezentančnega vratarja, sicer člana Atletica iz Madrida, opazili za volanom prekrasnega Porscheja 911 Turbo.

Morda vas zanima: Neee, tega jeklenega konjička je za rojstni dan dobil Luka Dončić in mnogi si ga lahko privoščijo!

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

Poglejte si še: Iskren pogovor z igralko Tino Gorenjak, ki razkrije marsikaj zanimivega. Med drugim je povedala: "Raje sem samska kot pa v slabem partnerskem odnosu. Ampak narejena sem za dvojino. Želim si partnerske ljubezni."