Postavni Tjaši Vrečič iz Kmetije življenje res ni prizanašalo, doletelo jo je nekaj izjemno bolečega

Postavni Tjaši Vrečič iz Kmetije življenje res ni prizanašalo, doletelo jo je nekaj izjemno bolečega (foto: POP TV) POP TV
9. 11. 2021

Kot je sama zapisala v objavi, se ji je sesul ves svet in je bila psihično uničena.

Simpatično Tjašo Vrečič so gledalci dodobra spoznali v šovu Kmetija, v katerem se je izkazala kot močna oseba. Njena odločnost ji je pomagala takrat, ko so se ji zadeve v življenju sesule.

Lepa POP TV-jeva novinarka je imela vztrajnega oboževalca, ki je vztrajno počel TO

Na svojem Instagram profilu redno objavlja prizore z vadbe. Zdi se, da svoje cilje vztrajno dosega, a vedno ji ni bilo lahko. Pod eno od slik je zapisala tole: "Odločila sem se, da z vami delim mojo zgodbo oz. kaj je tisto, kar mene motivira in upam, da koga od vas s tem tudi navdušim in tudi motiviram. Športnica sem že od malih nog in vedno rada probam nekaj novega oz. kak novi šport. Nekaj padcev na spodnji del hrbta in nekaj nepravilno izvajanih vaj v fitnesu so me pripeljale do poškodbe diska. L5-S1 (protruzija diska).

Lani 28. 07. 2020 se je v fitnesu zgodila zadnja"pika na i" in meni se je sesul cel svet. Bila sem psihično uničena. Predstavljaj si, da si športnik celo življenje in kar naenkrat zveš, da lahko na šport pozabiš oz. se lahko sprijazniš samo še s kakim sprehodom.
Ampak imela sem take želje, da se s tem enostavno  ne bi sprijaznila.

Kaj je protruzija?
Manjši zdrs diska v levo ali desno stran (ali centralno). Protruzija nastane pred hernijo in je ni mogoče operirati. S pravilnim načinom življenja pa se lahko zmanjša. Marsikomu protruzija ne povzroča problemov, kar 95% ljudi normalno živi s protruzijo in niti ne vedo, da jo imajo.

Ampak tu in tam se najde kak % ljudi, ki pa jim tale protruzija povzroča takšne bolečine in disk tako pritiska na živec, da niti na osnovno potrebo ne morejo sami (tako je bilo v mojem primeru."

Dodala je, da včasih pride še kako prav, če si trmast in se ne sprijazniš s povprečnim življenjem.

"Ne vrzi puške v koruzo. Veliko časa in truda sem vložila v človeško anatomijo in v glavnem se zelo posvetila človeški hrbtenici, mišicam in živcem, ki potekajo skozi. Seveda pa vsak potrebuje nekoga, ki ga še dodatno motivira, napoti h kakšnemu specialistu, dobremu maserju in pa tudi pokaže pravilno izvajanje vaj s poškodbo. /.../

Za moje telo je boljše, da jačam trebušne in hrbtne mišice in s tem preprečujem dodatne poškodbe. Vrh vsega pa je da sem zaradi neke poškodbe našla nov hobi in si zadala nove cilje," je še zapisala Tjaša. Ob tem lahko samo rečemo: Kapo dol in bravo!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tjaša Vrečič (@tjasa_vrecic)

Preberite več na Cosmopolitan.si