Slavko Bobovnik bo še naprej spraševal!

NOV IZZIV
Izkušeni Slavko Bobovnik je sprejel nov izziv. Izziv, o katerem bi ob vodenju zadnjih Odmevov dejali, da je to misija nemogoče. (foto: Foto: BLAZ VATOVEC) Foto: BLAZ VATOVEC
Vir: Story
11. 3. 2019

Če smo mislili, da je priljubljeni voditelj 28. decembra lani - takrat še na nacionalni televiziji - odvodil svoje zadnje Odmeve ter tako končal svojo televizijsko pot, smo se ušteli vsi.

Izkušeni voditelj se bo, namesto da bi užival mirno jesen svojega življenja, preizkusil v novi vlogi, kjer bo v ospredju še vedno postavljanje vprašanj. “Če kaj znam, znam zastavljati vprašanja,” se je pošalil eden od najbolj verodostojnih obrazov slovenskega medijskega prostora in prejemnik vrste medijskih nagrad.

“V prejšnji službi sem zastavljal vprašanja, skupaj se je nabralo nekaj tisoč vprašanih, in v Milijonarju bom spraševal. So pa seveda tudi bistvene razlike. Moji dosedanji sogovorniki so se velikokrat trudili pokazati svojo resnico, ne glede na to, kaj so si gledalci mislili o njej, za vprašanja v Milijonarju pa bo veljala le ena resnica. Tu izmikanj, prilagajanj, skrivalnic ali potvarjanj ni,” je svoje misli na kratko strnil Bobovnik.

Zarečenega kruha se največ poje. Slavko je novinarsko pot začel doma, na lokalnem Radiu Radlje, kjer se je naprej uveljavil kot poročevalec iz Koroške na nacionalnem radiu, leta 1981 pa je postal prvi koroški televizijski dopisnik. Ko je začela razpadati Jugoslavija, je poročal s Kosova; ko je bil izdan ukaz za napad na Slovenijo, se je javljal iz Zagreba. Nato se je preizkusil še v vlogi voditelja, pri čemer je odvodil več tisoč osrednjih informativnih oddaj, Dnevnikov ali Odmevov, prav tako pa nobene predsedniške ali parlamentarne volitve do zdaj niso minile brez njegovih soočenj.

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je kot učitelj-praktik gostoval pet let, dva mandata (po štiri leta) pa je bil tudi zastopnik novinarskih ustvarjalcev v Programskem svetu RTV Slovenija. Vso svojo novinarsko in voditeljsko pot je kljub ponudbam drugih medijskih hiš do upokojitve ostal zvest Televiziji Slovenija. In da jesen življenja ne bi bila preveč dolgočasna, se je na presenečenje marsikoga odločil, da sprejme ponudbo komercialne televizije ter nastopi v vlogi voditelja, kjer pa bo še vedno samo spraševal in še enkrat spraševal.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografija: Blaž Vatovec

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story05/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 05/2019

Story 05/2019, od 28. 02. 2019