Slavko Bobovnik in odmeven televizijski prestop

Za Slavkom je okoli 3.000 osrednjih informativnih oddaj, zanimivo bo videti, koliko epizod kviza Milijonar mu bo uspelo dodati na svoj seznam. (foto: STANE JERSIC) STANE JERSIC
Vir: Lady
7. 3. 2019

Po tem, ko je konec leta še zadnjič vodil Odmeve in se nato po 40 letih poslovil od televizijskih kamer, legendarni voditelj Slavko Bobovnik očitno ni dolgo zdržal v pokoju. 

Najprej se je preizkusil kot profesor, zdaj pa ga čaka nov voditeljski izziv, in to prvič v življenju na komercialni televiziji. Prejšnji konec tedna je kot strela z jasnega udarila novica, da bo Slavko Bobovnik, ki je bil štiri desetletja zvest nacionalni radioteleviziji, na komercialni televiziji Planet TV od 4. marca vodil priljubljeni kviz Milijonar. Izkušeni voditelj se bo tako preizkusil v novi vlogi, a še vedno bo ključno postavljanje vprašanj, le da tokrat v ospredju ne bodo politiki, ampak manj znani obrazi, ki želijo osvojiti nagrado.

“Če kaj znam, znam postavljati vprašanja," se pred novim televizijskim izzivom pošali eden najbolj verodostojnih obrazov slovenskega medijskega prostora in prejemnik vrste medijskih nagrad. "V prejšnji službi sem postavljal vprašanja, skupaj se je nabralo nekaj tisoč vprašanih, in v Milijonarju bom spraševal. So pa seveda tudi bistvene razlike. Moji dosedanji sogovorniki so se velikokrat trudili pokazati svojo resnico ne glede na to, kaj so si gledalci mislili o njej, za vprašanja v Milijonarju pa bo veljala le ena resnica. Tu izmikanj, prilagajanj, skrivalnic ali potvarjanj ni,” je povedal legendarni Bobovnik, ki smo ga v vlogi voditelja nazadnje videli 28. decembra lani na nacionalni televiziji, ko je odvodil svoje zadnje Odmeve.

Če bi takrat kdo namignil, da ga bomo še kdaj videli na televiziji, predvsem na komercialni, bi zagotovo dejali, da je to misija nemogoče, saj je Slavko prijazno zavračal vse ponudbe. Dokler ni postal upokojenec ...

Od voditelja do predavatelja

Po tem, ko je funkcijo šefinje Protokola Republike Slovenije vestno opravljala kar 18 let, je Ksenija Benedetti svoje znanje in izkušnje odločena predajati naprej. Ustanovila je Akademijo za poslovni protokol, kjer je med gostujoče predavatelje med drugim povabila tudi Slavka Bobovnika. Akademija je svoja vrata odprla 17. januarja v Hotelu Slon v Ljubljani, trimesečni program predavanj in delavnic pa bo v jesenskem terminu potekal enkrat tedensko od 26. septembra do 12. decembra 2019.

Besedilo: Alesh Maatko, Anja P. Kontrec // Fotografiji: Blaž Vatovec, Planet tv

Priporočamo