Neverjetno, tako ostro je Slavko Bobovnik zavezal jezike vsem tistim, ki te dni o koroni pametujejo po družbenih omrežjih

Neverjetno, tako ostro je Slavko Bobovnik zavezal jezike vsem tistim, ki te dni o koroni pametujejo po družbenih omrežjih (foto: Planet TV) Planet TV
23. 10. 2020

V času, ko se na družbenih omrežjih lahko prebere številne za in proti komentarje na račun boja s koronavirusom se je oglasil legendarni voditelj Slavko Bobovnik.

"Običajno te strani ne zlorabljam za kakšne zgodbe iz zgodovine ali za trosenje osebnih pogledov, a tokrat bom naredil izjemo. Se mi zdi, da je tak čas tak, da nek zgodovinski preblisk ni odveč. Dober teden ali 14 dni preden se je začela vojna za Slovenijo, sem bil na vojaških odredom TO v katerem sem odslužil slabo desetletje. In malo pred koncem usposabljanja fantom razdelim nove znake TO s katerimi so nadomestili rdečo zvezdo, ki smo jo dotlej nosili na kapah. In jih gledam: nekdo je dal zvezdo na škorenj in jo brcnil na sredo reke Drave ob kateri smo sedeli; drugi jo je odvil, jo minuto držal v roki in tiho spravil v žep; kakšno šalo je bilo slišati, kakšen nostalgičen spomin; neka skupina jih je zbrala v vrečko s katero ne vem, kaj se je zgodilo potem …Skratka več kot sto teritorialcev in več kot sto različnih reakcij. Naslednjih deset dni preživim kot dopisnik v Zagrebu in se med fante vrnem drugi ali tretji dan agresije, ko so bili na položajih pred Dravogradom. In vsi so bili tam. Vsi. In skupaj so branili mlado državo. Na misel ni nikomur prišlo, da bi se delili med tiste, ki so imeli (verjetno) zvezdo še v žepu in one, ki so jo pustili sredi Drave," je svoj zapis na Facebooku začel legendarni voditelj Slavko Bobovnik.

V nadaljevanju je okrcal vse tiste, ki v teh dneh "bijejo bitke" na družbenih omrežjih in jim povedal nič kaj lepo novico.

"In 30 let kasneje? V času vojne z virusom, je na družabnih omrežjih zmerjanja med levimi in desnimi toliko, da se mi obrača želodec. Prednjačijo zafrustriranci vseh vrst, tisti, ki so spopad leta 90 preživeli globoko skriti ter oni, ki takrat še rojeni niso bili. Kot da v tej vojni z virusom ne umirajo oboji. 200 do danes. Mislite, da bo, da bi bilo med temi »junaki« s spleta veliko prostovoljcev za pomoč v DSOjih na primer? Zelo, zelo se bojim, da ne. Njihova fronta so twitter, FB, instagram itd. Za umirajoče jim zato zmanjka časa," je svoj zapis sklenil Bobovnik.

Priporočamo