Taya Damjan: Na porod raje ne misli

Taya Damjan (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
3. 4. 2014

Smučarski skakalec Jernej Damjan in njegova žena Taya veselo pričakujeta rojstvo prvega otroka, ki bo na svet prijokal že čez nekaj mesecev.

Zaradi Jernejeve odsotnosti se je Taya na prvi pregled odpravila s prijateljico in se odločila, da za zdaj počaka tudi z nakupi za dojenčka.

Vse sladko zakonca torej še čaka in oba se neizmerno veselita novega člana, zavedata pa se tudi, da bo Jernej kot vrhunski športnik najverjetneje veliko odsoten.

Taya nosečnost dobro prenaša, vendar pa se strašansko boji poroda. "In zato sem dejansko že na začetku Jerneju povedala, da morda nikoli ne bom pripravljena zanositi," pravi Taya in dodaja, da ne ve, od kod ta strah prihaja.

"Težave imam že pri odvzemu krvi, trenutno je že to vsakič dosežek zame. Ampak resnično upoštevam to, da ne kompliciram in se ne ukvarjam z zadevo, dokler se mi ni treba. Verjemite, ni mi lahko ob misli na porod in to bo zame nekaj resnično obremenjujočega."

Več o nosečnosti, načrtovanju novega družinskega člana in pripravi na porod, je Taya povedala v intervjuju, ki ga lahko preberete v novi številki revije Story.

Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 15/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 15/2014

Story Story 15/2014, od 02. 04. 2014