Taya in Jernej Damjan: Skakala sta po rajski Tajski

Ko sta Jernej in Taya iskala ta slap, sta se izgubila. Po dobri uri tavanja skozi džunglo sta le našla svoj skuter, a obisk slapu je bil vreden truda. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
19. 6. 2012

Zaročena pevka Taya in slovenski skakalec Jernej Damjan sta pred kratkim prišla s 'predporočnega' potovanja po Tajskem, ki sta ga krstila za rajsko, in nam ekskluzivno zaupala nekaj fotografij.

"Oba sva si po naporni zimi, v kateri se prav malo vidiva, saj je to vedno vrhunec Jernejeve sezone, želela oddiha v toplih krajih. Bolj ko sva premišljevala, bolj sva se nagibala k Tajski," začne zgodbo o zanjo enem izmed najlepših potovanj Taya.

"Tajska velja za razmeroma ugodno in zelo zanimivo, vedela sva, da bo podnebje prijetno, zato sva se odločila: Tajska naj bo," nam pove Taya, še vedno vidno navdušena nad potovanjem, ki sta ga golobčka doživela večinoma na otoku Samui.

"Doživela sva še več, kot sva pričakovala. Ker sva šla maja, ni bilo več toliko turistov, tako sva bila med redkimi tujci. Vreme je bilo idealno, predvsem zame, bilo je sicer zelo toplo, ravno prav vlažnosti v zraku in z občasnimi oblački na nebu, ki so omogočali, da sva se večino dni po otoku prevažala s skuterjem in naju ni opeklo. Res pa je, da se s kremami za sončenje vedno mažem skoraj vsake pol ure," nam je povedala Taya in izdala, da jo je ožgalo le v zadnjico, ko sta na otoku Tao odšla na snorklanje.

"Ko snorklaš in nosiš rešilni jopič, ki te lepo drži na gladini, tudi rita gleda ven," se še zasmejita, ko obujata spomine na oddih. "Noro lep občutek je, ko si v vodi do pasu, mimo priplava jata rib in se te nič ne bojijo, še celo ugrizne te kakšna," pove Taya, Jernej pa hudomušno doda, da njegova zaročenka govori o ribah, velikih 10 centimetrov.

Ker zaljubljenca po poroki - še vedno ne želita izdati datuma - ne bosta imela veliko časa, sta to potovanje vzela tudi kot predporočno in uživala v naravi. "Bilo je prekrasno. Narava je enaka kot na fotografijah, to te očara," nam pove Jernej, ki je Tayo podprl tudi pri prehranjevalnem 'podvigu'.

"Po prijateljevem priporočilu sva se odločila za prehranjevanje na ulici. Našla sva prelep trg, ki ga postavijo proti večeru, niti enkrat nisva jedla drugače kot domačini. Hrana je bila odlična, okusna, sveža in nobenih težav nisva imela s prebavo," še pove Jernej in prizna, da je tajska hrana zasvojila oba.

"Prvi dan sva prespala zajtrk, saj sva pot začela na Finskem, kamor sva bila povabljena na prijateljevo poroko. Tako sva do otoka Samui imela kar dolgo pot. Že prvi dan na otoku sva najela skuter, s katerim sva potem prevozila ves otok po dolgem in počez.

Med raziskovanjem naju je enkrat ujel dež in ustavila sva se ravno pod drevesom nasproti masažnega salona, kjer sva si potem privoščila tudi prvo pravo tajsko masažo. Najboljše je bilo, da sva bila v istem prostoru, udobno nameščena na masažnih mizah.

Prišli sta dve maserki, Jerneja je masirala nežno, mene je pa moja zmasirala tako močno, da so mi tekle solze od bolečine, oba sva se smejala, vendar ji nisem priznala, da boli. Ko je vprašala, ali sem okej, sem rekla, da super. A bilo je romantično in na Tajsko bova zanesljivo še odšla," sta nam zaupala zaljubljenca, ki sta si med oddihom ogledala tudi številne slapove, se vmes skoraj izgubila, tavala do skuterja več kot eno uro in si privoščila tudi nakupovalno mrzlico v Bangkoku.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story