Taya komaj čaka vrnitev svojega Jerneja

Jernej Damjan in Taya (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
30. 1. 2014

Po izjemnem uspehu slovenskih smučarskih skakalcev na zadnjem tekmovanju na Japonskem je prvi junak tekme postal Jernej Damjan. O prvih vtisih smo povprašali ženo Tayo Damjan, ki nam je z veseljem zaupala nekaj podrobnosti in nas presenetila s tem, da je tekmo najprej hotela kar prespati.

"Sprva sem tekmo, ki se je začela sredi noči, res mislila kar prespati in naslednji dan gledati ponovitev. Zaradi neznanega razloga sem se zbudila nekaj čez drugo uro zjutraj, prižgala televizijo in videla, da mu gre res dobro," nam zaupa Taya, ki je v tistem trenutku v roke nemudoma vzela telefon in začela svojemu možu že predčasno pisati čestitko za zmago.

"Od veselja me je seveda razganjalo, a zaradi uvidevnosti do sosedov nisem kričala," v smehu pove simpatična Taya, ki je veselje delila prek SMS-sporočil z bližnjimi, ki so bili sredi noči budni. Ker po tekmi ni mogla več zatisniti oči, je do pete ure, ko so športniki prispeli v hotel, bedela, da bi se lahko slišala z Jernejem.

"Hvala bogu za videoklice in tehnologijo, zavoljo katere se lahko slišiva in vidiva. Povsem drugače je, ker mi lahko razkaže hotelsko sobo in razgled ... Tako dobiš dober občutek, kako se počuti." Jernej se je ravno na dan, ko smo se slišali s Tayo, vračal iz Japonske in zaljubljenca sta pred njegovim naslednjim nastopom dobila nekaj dragocenih dni, ki so na koncu zaradi obveznosti strnjene na nekaj ur dnevno.

Jernej je imel po tekmi celo nekaj časa, da je svoji ženi kupil darilo. Kaj lepega bo Taya dobila, ko se Jernej vrne domov, pa izveste v novi številki revije Lea.

Priporočamo