Tina Gorenjak čustveno o svoji novi vlogi

"Med snemanjem sem vsakokrat komaj čakala, da pridem na set." (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Story
23. 10. 2014

Igralka Tina Gorenjak je pred časom sodelovala pri nadvse zanimivem projektu - mladinskem celovečercu z naslovom Vloga za Emo, v katerem je odigrala vlogo učiteljice. Tina je vesela in ponosna, da je ekipi mladih ljudi uspelo narediti tako kakovosten izdelek, ki si lahko obeta velik uspeh. Žal pa je tragična smrt mlade glavne igralke v srcih vseh ustvarjalcev pustila veliko praznino.

Tragična nesreča, v kateri sta umrla komaj 17-letna Lara Safran ter njen bratranec in inštruktor varne vožnje Miha Baloh, je pretresla slovensko javnost. Žalostni in potrti so bili tudi člani zasedbe filma Vloga za Emo, v katerem je Lara nastopila kot glavna junakinja Ema. Kljub temu pa so se odločili, da gredo naprej.

"Tako si želita tudi njena starša, ki vesta, da to pomeni uresničitev Larine velike želje," nam pove Tina, zakaj bodo skupaj z ekipo pač pogoltnili cmok, ki ga imajo v grlu zaradi tragične usode te prikupne deklice, ki je bila vsem v navdih in veselje. Ta film je drugačen od drugih slovenskih filmov, predvsem v načinu, kako je bil narejen.

Tina

"Ustvarjanje tega filma je bilo nekaj nepozabnega. Toliko volje, pozitivne energije, discipline, odrekanja in veselja do ustvarjanja vidiš le malokdaj. Vsi mladi sodelujoči so se izkazali za prave profesionalce. Profesorja Mateja in Alen sta dijakom dala neprecenljivo popotnico za življenje," pove, da je zelo vesela, da so jo povabili k sodelovanju.

"Med snemanjem sem vsakokrat komaj čakala, da pridem na set. Spoznala sem toliko čudovitih mladih ljudi, s katerimi se bomo, prepričana sem, srečevali še vse življenje. Tako sem jih vzljubila, da jim rečem kar moji otroci, čeprav se mi zdi, da se njim zdi to malo smešno."

Tina

Larina smrt pa je simpatično igralko zelo pretresla in ni dneva, ko ne misli na njo. "Nekako si poskušam dopovedati, da je ta čudovita deklica v svojem življenju doživela toliko kot le malokdo. Bila je pravi sonček, pametna, zabavna, talentirana, vedno pripravljena pomagati drugim, ni bilo izziva, ki mu ne bi bila kos, pa naj so bile to 'solze na ukaz' ali pa skok v ledeno mrzlo vodo Šmartinskega jezera sredi noči zavoljo filma. Neizmerno jo pogrešam," še žalostno doda Tina.

Ustvarjalci s tem filmom pa niso želeli narediti samo dobrega umetniškega dela, temveč so mladim želeli pokazati, da morajo živeti svoje sanje, da ne smejo nikoli obupati in nikomur dovoliti, da jim reče, da nečesa ne zmorejo. Sporočilo je namenjeno tudi staršem, ki bi jim radi pokazali, da morajo otrokom pomagati živeti tako, in učiteljem, da so merila za uspešne dijake različna in niso vedno merljiva z ocenami pri matematiki, slovenščini, kemiji. Radi bi, da se gledalci ob filmu zabavajo, jočejo, trepetajo, predvsem pa odidejo iz kina prepričani, da bodo vzeli stvari v svoje roke.

TUKAJ si oglejte fotoutrinke s predpremiere filma Vloga za Emo v Kranju!

Značke: Tina Gorenjak
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 43/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 43/2014

Story Story 43/2014, od 16. 10. 2014