Tina Gorenjak: "Pri plesu ni popravnega izpita - greš na vse ali nič!"

Miha Vodičar in Tina Gorenjak bosta nastopila skupaj. (foto: Foto: Arhiv Pop Tv) Foto: Arhiv Pop Tv
Vir: Story
1. 4. 2019

Prebujajoča se pomlad se je začela v znamenju plesnih korakov in šov Zvezde plešejo se je začel v velikem slogu. 

Med zvezdami je tudi priljubljena igralka Tina Gorenjak, ki se je novega izziva zelo razveselila. Čeprav je polno zaposlena, bo poskušala uživati in s plesalcem Mihom Vodičarjem pripraviti čudovite plesne koreografije.

Tina, letos vas čaka kar nekaj izzivov. V kratkem se boste zavrteli na plesnem parketu. Kaj pričakujete od te izkušnje?

V šov vstopam brez velikih predvidevanj in pričakovanj. Mislim, da si nihče od nas ne more niti predstavljati, kaj vse nas čaka. Želim si, da se bom končno naučila plesati v paru, ker sem glede tega pravi štor. Mislim, da bo to predvsem zanimiva izkušnja za mojega čudovitega soplesalca Miho Vodičarja. Upam, da ne bo preveč travmatična. (smeh)

Kot igralka imate občutek za oder že nekako prirojen. Česa se veselite pri plesnem izzivu v šovu Zvezde plešejo?

Vsega se veselim. Različnih plesov, zgodb, kostumov, vaj s soplesalcem, druženja in poznanstev z drugimi tekmovalci in plesalci, sodelovanja z ekipo Pop TV-ja, saj so se med pripravami izkazali za čudovit in vrhunsko uigran tim, ki zna pripraviti fantastičen šov za gledalce. Fascinirana sem, kako izvrstno pri njih vse poteka.

Nastopili ste na različnih odrih, a bo ples nekaj posebnega. Vam bodo izkušnje prišle prav v šovu?

Gotovo. Je pa tukaj velika razlika v primerjavi z gledališkimi predstavami ali snemanji filma, TV-serije. Pri plesni točki moraš pokazati vse in biti brez napake v kratki minuti, dveh. Ni popravnega izpita. Kot pri športu, smuku na primer: ko se spustiš mimo starta, greš na vse ali nič. Tovrstne oziroma tako ekstremne izkušnje v svojem poklicu nimam in se mi niti sanja ne, kako bom opravila 'preizkus'. Upam, da čim bolje.

Številne zvezde, ki smo jih lahko spremljali v prejšnjih sezonah, so priznale, da so bili trije meseci v šovu precej naporni. Kako boste sami usklajevali ples z drugimi obveznostmi?

Ko so me povabili k sodelovanju, sem se odločila, da bom v šov vstopila le, če mi bo uspelo prestaviti ustvarjanje dveh novih gledaliških predstav. Obe ekipi sta mi bili naklonjeni in vaje začnemo, ko končam svoje nastope pri Zvezdah. Kdaj to bo, seveda nihče ne ve. Pustimo se presenetiti. Seveda pa igram v tekočih predstavah in pred kratkim sem imela premierni nastop v šovu Trip to Las Vegas.

Nam lahko poveste kaj več o tem?

Gre za šov z glasbo iz najboljših časov Las Vegasa. Glede na to, da so glavni trije asi vrhunski pevci in glasbeniki, Oto Pestner, Uroš Perič in Omar Naber, si lahko mislite, da gredo človeku kar kocine pokonci, ko jih posluša. Moja naloga je povezovanje med glasbenimi točkami in zabavanje gledalcev. Fantje pravijo, da sem jaz njihov četrti as, sama pa se pohecam, da bi raje bila srčeva kraljica. Počaščena sem, da so me povabili k sodelovanju. Gledalci pa nas bodo lahko videli na nastopih po Sloveniji.

Ste pred začetkom plesne sezone že kaj vadili? Oziroma ste spremljali tuje oddaje?

Seveda sem pogledala nekaj točk iz tujih oddaj. S hčerko Nino sva plesni navdušenki in predvsem ona mi večkrat na spletu pokaže kakšen izjemen plesni nastop. Vadila pa nisem, saj ni bilo časa, niti nisem mogla zaradi poškodbe.

Imeli ste precej resen zdravstveni problem z zlomljeno ključnico. Kako se je to zgodilo?

Ah, bilo je zgolj iz nerodnosti, spodrsnilo mi je in sem prav nerodno padla. In to doma, dopoldan, kar tako - iz nič sem pristala na urgenci. Prav zanimivo je, da se še nikoli nisem resno poškodovala na odru, čeprav so nekatere predstave od mene zahtevale prave akrobacije. Predvsem otroške. Spomnim se, kako sem se pri predstavi Ronja, razbojniška hči, takoj na začetku vrgla na hrbet s trimetrskega stolpa, soigralci pa so me spodaj ulovili. Glede na to, da so otroške predstave navadno zjutraj, je pravi čudež, da ni bilo nobene poškodbe. (smeh)

Vam bo zaradi poškodbe sodelovanje pri šovu bolj naporno?

Časovno se je vse nekako izšlo, saj sem tik pred začetkom vaj za Zvezde plešejo končala fizioterapijo in lahko ter smem delati vse. Gotovo pa moja kondicija ni najboljša, saj sem morala prva dva meseca po poškodbi večinoma mirovati. Tako da upam, da me 'bodo obdržali' v šovu tako dolgo, da bom lahko razvila in pokazala vse svoje plesne sposobnosti.

No, videli pa smo fotografijo, kjer ste v ringu Dejana Zavca. Si tam nabirate kondicijo?

(smeh) O, ne ne, to je fotografija, ki je nastala pred gledališko predstavo Priznam, ko sem se ogrevala. Za to predstavo nam je Dejan Zavec podaril svoj ring. Gre za precej zanimivo predstavo, ki gledalca skozi pet zgodb, pet generacij popelje skozi čas od konca druge svetovne vojne do danes. Je netipična, bolj kislo-sladka komedija in zelo smo vesele, da jo gledalci sprejemajo z navdušenjem.

Gotovo k temu pripomore tudi zanimiva igralska zasedba?

Res je, poleg mene v predstavi nastopajo Marijana Brecelj, Zvezdana Mlakar, Aleksandra Balmazovič in Maja Martina Merljak. In ker je slednja že visoko noseča, moram nujno povedati, da imamo konec marca zadnji dve predstavi v tej sezoni v Kopru in Stari Gorici. No, upam, da nam ju bomo uspelo odigrati do konca. Mogoče se celo katera od njiju zaključi v porodnišnici. (smeh) Pridite in poglejte.

Ste Dejana Zavca spoznali tudi osebno?

Sem, vendar ob drugi priložnosti. Na snemanju TV-serije Dragi sosedje v Beogradu. In moram reči, da je resnično pravi Mr. Simpatikus.

Glede na to, da je pomlad pred vrati in da smo jo že vsi nestrpno pričakovali, kaj vam pomeni ta letni čas in kako doživljate prebujajočo se naravo?

Seveda imam zelo rada pomlad, prebujajočo se naravo, sonček in sprehode. Bo pa moja letošnja pomlad v znamenju plesa in to je še lepše. Upam, da nama bo z Miho uspelo plesno obarvati in polepšati večere tudi gledalcem Pop TV-ja in jim vsako nedeljo s svojimi točkami pričarati čudovite, zabavne, romantične in zanimive zgodbe, zavite v čim bolj očarljive plesne korake.

Miha Vodičar

Miha, znova se začenja priljubljeni šov Zvezde plešejo. Kakšne izzive pričakujete in kaj menite, kako jih boste s Tino premagovali?

Veselim se novega začetka. Tina je super pozitivna oseba in polna energije, poleg tega pa ima ogromno idej o koreografiji tudi z igralskega stališča. Pričakujem, da se bova dobro znašla ter dobro razumela in pripravila veliko lepih točk, ki bodo poleg plesa obarvane tudi igralsko.

Koliko dela čaka vas, profesionalne plesalce, pred začetkom šova, da zvezde pripravite na prve plesne korake?

Profesionalni plesalci pred vsakim srečanjem z našo zvezdo pripravimo koreografijo. Proces traja kar nekaj časa, saj pripravljamo izdelek, ki mora biti atraktiven, hkrati pa mora vsebovati čim več značilnosti plesa, ki ga prikazujemo. Najbolj pomembno pa je, da ustreza naši zvezdi in da je prilagojena njenim sposobnostim in znanju.

V primerjavi z lani, katerih plesov se najbolj veselite in kje so po vašem mnenju vajine prednostni?

Najine prednosti so predvsem v Tininih izkušnjah z nastopanjem na odru, tako plesno kot pevsko. Veliko njenih igralskih vlog vsebuje ali je vsebovalo veliko plesa in izražanja s telesom.

V paru boste plesali s priljubljeno igralko. Kakšna se vam zdi in se morda spomnite, kdaj ste jo prvič spoznali?

Tina je zelo zagnana, želi si plesa. Prvič pa sem jo v živo spoznal na spoznavnem večeru za Zvezde plešejo. Tam je bila med vsemi zvezdami prva, s katero sva zaplesala.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Pop tv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story06/2019

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 06/2019

Story 06/2019, od 14. 03. 2019