Tina Gorenjak: "Sprejmi se takšna, kot si"

“Mogoče je zanimivo, da sem svoje telo v celoti vzljubila, ko sem bila noseča.” (foto: Foto: Arhiv Pop Tv) Foto: Arhiv Pop Tv
Vir: Story
16. 6. 2019

Čeprav je Tina Gorenjak stara znanka medijskega prostora, se je pred tedni pogosteje znašla na naslovnicah revij, ko je spregovorila o svojem boju z rakom. 

Občudovali pa smo jo tudi v šovu Zvezde plešejo, kjer je pokazala neustavljivo energijo. Njena izklesana postava pa ni plod športne vadbe, temveč se Tina skrbi za telo loti na svoj način. Da jabolko ne pade daleč od drevesa, dokazuje tudi njena hči Nina Barbara, ki se je v soju žarometov pred kratkim sprehodila po modni pisti.

Story: Na plesišču ste mamili poglede. Je vaš nabiralnik zaradi oddaje še nekoliko bolj poln?

Ne, v mojem nabiralniku so tako kot prej večinoma reklame in računi. (smeh) Pisem in kartic skoraj nihče več ne piše.

Story: Dobite sicer veliko sporočil občudovanja?

Ja, moram priznati, da sem izredno vesela, da dobim res veliko pohval glede plesa, pa tudi gibčnosti, poguma in energije. Sploh glede na moja leta, še nekateri pristavijo. (smeh) Mene leta ne omejujejo in obremenjujejo. Če si le zdrav, zmoreš marsikaj, ne glede na letnico rojstva. In veste, z leti postanemo vsaj malce pametnejši in svojih napak in pomanjkljivosti ne jemljemo tako smrtno resno. To je pomembna stvar.

Story: Kako se počutite v ritmu glasbe?

Čudovito. Ples mi pomeni popolno svobodo. V tem šovu sem se sicer na vajah trudila in mučila skoraj z vsakim korakom, saj je bilo vse to zame nekaj popolnoma novega. Vendar sta užitek in veselje bila vedno večja od bolečin v mišicah.

Story: Ste kdaj mislili, da je ples lahko tako odličen način izoblikovanja postave?

Seveda, najboljši. Pa še zabavno in ustvarjalno je.

Story: Kako sicer skrbite za telo?

Od najstniških let nisem trenirala ničesar. Ne maram fitnesa, telovadbe in teka. Na srečo moj poklic zahteva, da sem ves čas v pogonu. V zadnjih letih sem sicer odkrila tibetanske vaje, a jih žal ne izvajam vsakodnevno. Edina stvar, ki je ne spuščam iz vsakdana, je transcendentalna meditacija. Z njo napolnim 'baterije'. Absolutno priporočam. Za svež in naraven videz obraza pa že več let prisegam na naravno metodo, telovadbo obraznih mišic s pomočjo elektrod - Teenlifting.

Story: Vam je to že vse življenje pomembna vrednota? Skrb za telo namreč.

Ne vem, ali je to ravno vrednota. Za svoje telo skrbim predvsem zato, da sem zdrava in polna energije. Da lahko živim polno življenje.

Story: Kateri je najboljši lepotni nasvet, ki ste ga dobili v vsem tem času?

Nisem ga dobila, sem si ga rekla kar sama sebi: Sprejmi se takšna, kot si. Mogoče je zanimivo, da sem svoje telo v celoti vzljubila, ko sem bila noseča. Zdelo se mi je čudovito. Tako čudežno in močno, ne glede na njegovo obliko. Od takrat se ne sekiram za nič več.

Story: Na zadnjem tednu mode si je veliko pohval prislužila tudi vaša hči Nina Barbara. Ne dvomim, da ste ponosni nanjo. Ste med njenim sprehodom po modni pisti potočili tudi kakšno solzo?

Predvsem sem bila vesela in ponosna, ker sem pred sabo videla čudovito, samozavestno, odločno mlado žensko. Seveda sem bila ganjena. Bila je prečudovita. Popolnoma sta me očarala neki čaroben mir in fokusiranost, ki sta vela iz nje. Nino predvsem zanima študij in je bilo to, da je bila izbrana za teden mode, veliko presenečenje. Zato mi je fascinantno, kako se je v trenutku znašla v neki popolnoma novi nalogi in jo speljala brezhibno.

Story: V čem ste si sicer najbolj podobni?

Obe sva dobrovoljni, spoštljivi, razumevajoči in razmišljujoči osebi. Mislim, da so te lastnosti tudi tiste, ki omogočajo, da je najin odnos tako lep in da sva res globoko povezani in sproščeni druga ob drugi. Je pa Nina neprimerno boljša in zrelejša oseba, kot sem bila jaz v njenih letih. Res jo občudujem. Neverjetna je. Tudi če ne bi bila moja hči, bi bila neizmerno srečna, da sem lahko v njeni družbi in del njenega življenja. Je absolutno najlepša stvar oziroma oseba, ki se je zgodila v mojem.

Story: Kateri hobi pa vaju najbolj druži?

Obe obožujeva potovanja. Potujeva od njenih otroških let in si vsako leto vzameva vsaj mesec dni za najine popotniške avanture. To je res privilegij. Skupaj tudi hodiva na sprehode in se ogromno pogovarjava. In še najpomembnejše - je oseba, s katero se najbolj nasmejim. Mislim, da ne mine dan, ko si ne rečeva česa takšnega, kar naju ne spravi v dobro voljo. Ja, sem njena največja in absolutna oboževalka. In resnično vsem želim, da imate vsaj eno osebo v življenju, ki vas vsak trenutek spomni, da je življenje samo eno, prelepo izkustvo in ga je vredno živeti iz srca.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Miro Majcen, Pop tv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2019

Story 11/2019, od 23. 05. 2019