Tina Gorenjak svoj mir najde v meditaciji

Pri svojih 46 letih velja za eno najbolj zapeljivih estradnic pri nas. (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Lady
12. 4. 2019

Tina Gorenjak je igralka in pevka, pred nekaj tedni pa je na svoj seznam dodala še eno lastnost, ki jo več kot očitno obvlada – ples. 

Nikoli ni skrivala svoje strastne narave, ki jo na odru ali plesišču brez težav izraža, to pa ne pomeni, da v sebi nima tiste občutljive, krhke energije, s katero se najlažje poveže prek meditacije. “Kaj naj rečem? Takoooo sem vesela. Počaščena s komentarji žirije, srečna z mojim fenomenalnim plesalcem/učiteljem/koreografom Miho Vodičarjem in kar malo ponosna nase, da sem prvi ples odplesala tako, kot sem si želela. Zdaj pa novemu izzivu naproti. Juhu! Hvaaaalaaa vsem za vaše prelepe, spodbudne komentarje in vaše glasove. Plešemo dalje!” so bili Tinini prvi vzhičeni odzivi na prvi ples, ki ga je opravila z odliko.

Igralka pri svojih 46 letih resnično ne pozna meja, saj je v naslednjem tednu kljub napornim dolgim uram treningov z Miho nastopila in navdušila še na slavnostni 30-letnici plesne šole Bolero. V teh dneh je njen urnik tako rekoč nabasan, saj poleg plesa trenutno blesti tudi v vlogi Marilyn Monroe, ki jo upodablja v okviru turneje z Oto Pestnerjem, Urošem Perićem in Omarjem Naberjem, ki so na popotovanje v nostalgični svet bleščečega Las Vegasa najprej popeljali občinstvo v Šentjerneju.

Fatalna kot vedno

Elvis Presley. Frank Sinatra. Ray Charles. Louis Armstrong. Dean Martin ... Vse nesmrtne glasbene legende v interpretaciji treh virtuoznih slovenskih glasbenikov in pevcev. Oto, Uroš in Omar so se sprehodili skozi bogat nabor skladb legendarnih glasbenikov, ki so tekom let obnorele občinstva v ikoničnih igralnicah Las Vegasa. V posebnem glasbenem večeru so pred polno dvorano zazvenele zimzelene uspešnice tistega obdobja. Za češnjo na torti je občinstvo po poti greha vodila hudomušna in vsestranska Tina Gorenjak, ki se je prek preoblek prelevila v fatalno Marilyn Monroe in kraljico noči.

Igralka, režiserka, umetnica in stand up komičarka je tako več kot upravičila svoj sloves ene najbolj seksi slovenskih zvezdnic in občinstvo popeljala do solz smeha. Prevzeta množica je svoje slušne čute razvajala z ritmi in prepletajočimi se harmonijami džeza, bluza, soula, roka in svinga, v čutni izvedbi treh izvrstnih vokalistov. Zazvenele so najlepše uspešnice zlate dobe mesta igralnic: Always On My Mind, Unchain My Heart, Falling in Love in Hey Jude. Omar Naber pa je oživel večnega Elvisa Presleyja s priredbo pesmi Suspicious minds, ki jo je izdal prav letos na rojstni dan kralja rokenrola. Izjemni Uroš Perić je osupnil dvorano z virtuoznostjo na klaviaturah in markantnim glasom, Oto Pestner pa je navduševal s svojo odrsko prezenco in vokalno perfekcijo.

Poleg treh dobrih vokalov je obiskovalce čakalo tudi veliko smeha, saj so jih nasmejali s šalami in medsebojnim prijateljskim draženjem, med njimi pa je vladala prava glasbena kemija. Manjkalo ni niti največjih uspešnic Ota in Omarja, saj sta na odru zazveneli tudi Krasen dan in 30 let, Tina Gorenjak pa je s hudomušnim nastopom na noge spravila celotno dvorano ob izvedbi ikonične Viva Las Vegas. Trije virtuozi so koncertno potovanje popeljali h koncu z energično Hit the road jack, pričakali pa so jih stoječe ovacije in topotanje nog, ki so pretresali celotno dvorano.

Dan začne z meditacijo

“Za še boljši vsakdan dan začnem s transcendentalno meditacijo. Toplo priporočam.” Te meditacije se je naučila v Atma centru v Ljubljani pri dr. Andreju Rusu in mag. Darji Kogej. Zdravo življenje je nekaj, čemur sledi že dolga leta, meditacijo pa izvaja zadnjih pet let in pravi, da je bila to najboljša odločitev v njenem življenju. Glede na to, da se lahko pohvali z izredno zavidljivim mladostnim videzom, se pridružujemo njenemu mnenju.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Miro Majcen, Žiga Maček