Tina Gorenjak: Z nasmehom čez izzive

Tina Gorenjak: Z nasmehom čez izzive (foto: Nataša Muller) Nataša Muller
Vir: Story
31. 3. 2017

Ljubitelji domačih filmskih stvaritev ste lahko opazili, da je Tina Gorenjak precej zaposlena. Na malih zaslonih smo jo pred kratkim spremljali na letošnji Emi, v pomlad pa smo z njo zakorakali na televiziji Planet TV, kjer ob zmedenem vsakdanjiku likov iz serije Dragi sosedje manevrira med snemanji v Beogradu in življenjem v deželici na sončni strani Alp.

Čeprav je Tina že vrsto let mamica hčerki Nini Barbari, je mamica končno postala tudi na malih zaslonih. Kot nam je povedala, se je vloge mame najstnika Nika zelo razveselila. "Ja, super mi je, da končno igram mamo. (smeh) Mak, ki igra mojega sina Nika, je prima fant. Moja hči je celo rekla, da mi je vizualno bolj podoben kot ona. Pa tudi sicer ji je moj televizijski sin malo podoben - je 'skuliran', priden v šoli, a sva z Nino mnogo bolj povezani, kot sta Nik in Suzana v seriji. Tudi pogovarjava se veliko več," nam je povedala igralka, ki se s hčerko pred televizijo sicer ne druži pogosto. "Nobene epizode si nisva ogledali skupaj. Na splošno z Nino skorajda nimava časa gledati televizije, ker sva obe zelo zaposleni. Ko ga imava, si skupaj ogledava kakšen film ali serijo, vendar večinoma prek interneta, ker gledanje prilagajava najinemu prostemu času. Smo si pa prvih nekaj epizod ogledali z ekipo in je bilo to nekakšno 'družinsko' doživetje," je povedala temnolaska, ki svojega dela ne nosi rada domov.

"S svojim delom ne obremenjujem nikogar v družini. Seveda pa mi ogromno pomeni njihovo mnenje in jih vedno vprašam, kaj menijo o mojih projektih. Prosim jih tudi, da so čim bolj kritični, saj lahko tako naslednjič stvari izboljšam," pojasnjuje Tina, za katero je sicer izredno pestro obdobje usklajevanja urnika snemanja serije v Beogradu, predstav in priprav na veliki dogodek, kot je bila Ema. 

"Ja, je bilo kar divje. (smeh) Vožnje v Beograd, kjer snemamo serijo, in nazaj na Emo ... Ampak to so izredne razmere, ni vedno tako. Neizmerno sem hvaležna staršema, da mi vedno priskočita na pomoč in poskrbita za vse. Na splošno imamo igralci precej raznovrsten urnik in brez osebe, ki ji zaupaš in ki ti pomaga, ko to potrebuješ, skorajda ni mogoče. Brez mame in očeta ne bi mogla delati toliko in bi se marsičemu odpovedala. No, tudi to, da je Nina fenomenalna deklica, zelo pomaga. (smeh) Zavedam se, kakšno srečo imam, in se za to vsak dan zahvalim," je še zaključila igralka, ki z igralcem Gorazdom Žilavcem ustvarja tudi predstavo iLutka.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Nataša Muller, Planet TV, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story13/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 13/2017

Story 13/2017, od 23. 03. 2017