To je skrivnost popolnega telesa Jennifer Aniston pri njenih 54. letih (ne bi si mislili)

19. 11. 2023
Deli
Jennifer Aniston (foto: Foto: Profimedia Profimedia)
Foto: Profimedia Profimedia

Razkrila je, kako vse skupaj uspeva njej.

Le kdo ne občuduje igralke Jennifer Aniston? Malokdo. Priljubljenost je pridobila v seriji Prijatelji in od takrat zanimanje zanjo ne pojenja - seveda tudi zaradi odličnega videza. Šteje več kot 50 let, a videti je vsaj desetletje mlajše. Mirno se lahko postavi ob bok manekenkam.

Saša Lendero z novo pričesko čisto spremenjena in videti je vsaj 15 let mlajša

A njena postava ni naključje - vrsto let že trdo dela, da bi ohranila močne mišnice, z leti pa postaja čedalje boljša. Kot je razkrila v intervjuju za revijo Womans Health, je sčasoma postala modrejša glede vadbe. Zdaj dobro ve, česa je njeno telo sposobno, predvsem pa ji je jasno to, kaj potrebuje pri svojih letih.

Med pandemijo koronavirusa in zaradi poškodovanega hrbta, kar se ji je pripetilo na snemanju, jo je osvojil nov način vadbe - Pvolve, okrajšava za Personal Evolution. Je funkcionalna fitnes metoda, ki vključuje opremo, ki temelji na odpornosti, za delo celotnega telesa v vseh ravninah gibanja. Pri svojih 54 letih Jennifer telovadi štirikrat na teden in je pojasnila, da se njen urnik treningov lahko spreminja glede na službene in osebne obveznosti.

"Od tedna do tedna se spreminja, odvisno od mojega urnika. V idealnem primeru so to štirje dnevi vadbe na teden, ki jim sledi dan, rezerviran za hojo ali pohodništvo," pravi Jennifer. Trenira pametneje, ne težje, in se trudi, da vsaka minuta resnično šteje.

Nina Ivanič povedala grenko resnico o svoji težki bitki z izgorelostjo in povedala, da bi bila brez moža že pod rušo

"Pogosto mislimo, da moramo vaditi eno uro, in to je lahko malce strašljivo. Naučila sem se, da obstaja boljši način. Resnično lahko učinkovito telovadite že z dobrimi 20 minutami, če je to ves čas, ki ga imate na dan, celo z 10 minutami, da naredite nekaj, kar vaše telo razgiba. Samo v tem najdem tolažbo," je poudarila. Če dela tudi na snemanju, trenira malo redkeje, dva ali tri dni na teden. Nehala je delati dolge, intenzivne kardio vaje, namesto tega dela Pvolve za fizično in duševno zdravje.

Njeni obroki vedno vključujejo beljakovine in zelenjavo. Za začetek dneva pripravi pijačo za zajtrk. "Najprej začnem z žlico jabolčnega kisa, zmešanega v vodi sobne temperature, kar je fantastično za moje črevesje. Ponavadi imam eno ali dve kosili in kakšno obliko zelenjave in beljakovin," je opisala. Popoldne poje malico. Pravi, da rad jé jabolčno in mandljevo maslo ali pokovko. Njen zadnji obrok dneva je podoben kosilu. "Večerja je ista stvar, zelenjava in beljakovine v neki obliki, ki je zanimiva in okusna. In potem ob koncih tedna počnem, kar hočem. Privoščila si bom pico, burger ali testenine ali kaj posebnega," je zaključila.

BONUS VIDEO: "Joga obraza je veliko več, kot samo tehnika brisanja gub"