Tina Gaber: Odločila se je, da pove vse od začetka

25. 7. 2023
Deli
Tina Gaber: Odločila se je, da pove vse od začetka (foto: Borut Živulovič/BOBO)
Borut Živulovič/BOBO

Včeraj smo pisali, da sta Robert Golob in Tina Gaber na Instagramu delila utrinek, ko sta se sprehajala s psom, hkrati pa smo ...

Včeraj smo pisali, da sta Robert Golob in Tina Gaber na Instagramu delila utrinek, ko sta se sprehajala s psom, hkrati pa smo opozorili tudi na to, da je Tina v nedeljo na družbenih omrežjih delila pomembno informacijo, ki zadeva ljubljanske nutrije.

Kot je znano, so na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje napovedali obsežen izlov nutrij, ki naj bi delale škodo. Tina, ki je že pred časom dvignila ogromno prahu, ko je z božanjem nutrij na obrežju Ljubljanice kršila nekaj odlokov in hkrati ogrožala svoje zdravje, se je zdaj odločila, da razkrije vse o tem.

Preberite še: Nov srčni izbranec Renate Bohinc sicer počne to, v javnosti ni prav neznano ime (ste vedeli?!)

"No, pa smo spet pri nutrijah," je uvodoma dejala v videoposnetku, ki ga je včeraj objavila na svojih družbenih omrežjih in s katerim nadaljuje svojo bitko za rastlinojede glodavce, katerih število v Sloveniji drastično narašča.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Začela je "od začetka"

"Vse se začne s študijo iz leta 2019, ki jo je Krajinski park Ljubljansko barje naročil Biotehnični fakulteti. Odgovorni nosilec projekta je bil Hubert Potočnik, med drugim član strokovno-znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije. A študija se je ukvarja le z usodo nutrij, temveč predvsem s finančnim vidikom upravljanja teh simpatičnih živali. Višino stroškov so le v prvih parih letih ocenili na več kot pol milijona evrov. Natančneje 539.929,70 evrov. Študija sama ne predstavlja koruptivnega dejanja, je pa v njej jasno izražen motiv za bodočo sistemsko korupcijo. In nenazadnje, gre za naš davkoplačevalski denar. Za metodo, ki še nikoli ni bila nikjer uspešna in mi bi bili prva država v Evropski uniji, ki bi imela vsenacionalni pilotni projekt iztrebljanja nutrij. Ob tej priložnosti naj povem, da je iztrebljanje nutrij že leta dovoljeno, a so čedalje bolj številčne. Zakaj? Ker so ukrepi neučinkoviti. Je pa Sizifovo delo super, če prinaša zaslužek," pravi Tina.  

Tina Gaber je v nadaljevanju še dodala, da se za iztrebljanjem nutrij skriva finančna korist.  "Jasno je, da gre pri iztrebljanju nutrij za izražen finančni interes nekaterih posameznikov, zato ni čudno, da je bila odločba izdana mimo oči javnosti. In kakšen je plan? Živali, ki večino časa preživijo v vodi, bodo na suhem ulovili in dobesedno mučili, verjetno tudi po več dni ... Ustrelili jih bodo v glavo, z mesom pa nameravajo dodatno zaslužiti, saj ga bodo prodajali za predelavo v pasjo hrano," je dejala in zahtevala, da se takoj prekinejo vse aktivnosti odlova nutrij.  

Pod vsebino, ki jo je sicer zelo premišljeno pripravila Gabrova, se je pojavilo kar nekaj komentarjev

Zdi se, kot da je video Gabrove razdelil Slovenijo. Nekateri menijo, da je prav, da naša "first lady" tako skrbi za živalice, in ji izrekajo čestitke in pohvale, drugi pa ji pišejo naj ne "rezgeta" tam, kjer ni potrebno.

Kaj pa vi menite? Zaupajte nam v komentarju pod objavo tega članka na Facebooku.   

BONUS VIDEO: Luka Basi jasno in glasno: "Nikoli ne moreš zadovoljiti vseh."

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu