Španska kraljica Letizia ima posebno dieto, zaradi katere je njen videz tako zelo mladosten

16. 12. 2023
Deli
Španska kraljica Letizia ima posebno dieto, zaradi katere je njen videz tako zelo mladosten (foto: Profimedia)
Profimedia

Španska kraljica Letizia je stara 51 let, njena koža pa je videti vsaj dve desetletji mlajša. Marsikdo se sprašuje, le kako ji to uspeva? Odgovor naj bi tičal v dieti, katere se drži vsa španska kraljeva družina. 

Elegantna kraljica nenehno navdušuje s svojim modnim stilom in velja za pravo modno ikona tako doma kot po svetu. Zelo rada nosi kreacije domačih modnih kreatorjev in pa tudi kupuje oblačila v Zari ali Mangu. Ni pa samo njen modni stil, ki navdušuje. Vsi občudujejo njen mladostni videz.

Preberite še: Darja Gajšek pokazala svoj okrašeni dom, prazniki bodo pri njih res nekaj posebnega

Kraljico Letizio zaradi njenega stila in tudi vitke in napete postave pogosto imenujejo kar španska Kate Middleton. Bojda vsak dan, če ji le obveznosti dovoljujejo, telovadi z osebnim trenerjem. Vaje so mešanica vadb z utežmi, kardio vadbe in joge. In skupaj s tem režimom celotna kraljeva družina sledi zelo zdravi prehrani, ki jo je predpisal zdravnik, specializiran za prehranjevalne navade proti staranju in vnetjem.

Kralj Felipe, princesa Asturie Leonor, infanta Sofia in kraljica Letizia.

Kralj Felipe, princesa Asturie Leonor, infanta Sofia in kraljica Letizia.

Profimedia

Kaj je pravzaprav perriconejeva dieta? Kot uvod v režim je na voljo 28-dnevni načrt, ki mu je treba slediti, da vstopite v to »kraljevo dieto«. Pa poglejmo, kaj kraljica Letizia poje v enem dnevu. Dr. Perricone verjame, da lahko nizko stopnjo vnetja v telesu zaradi prehrane in slabe izbire (sladkor, alkohol, ogljikovi hidrati in maščobe) povzročijo zdravstvene težave in bolezni.

Prepričan je tudi, da prehrana, bogata z antioksidanti, kakovostnimi beljakovinami ter dobro nego kože in vitamini lahko vpliva na staranje kože, njegova kombinacija pa naslavlja vidne znake staranja od znotraj in zunaj. Pri oblikovanju 28-dnevne diete je najpomembnejši poudarek na zdravi hrani, vendar je pozitiven poudarek na okusu in količini, tako da uporabnik ne bo lačen.

Profimedia

Dieta vsebuje veliko pustih beljakovin in ogljikovih hidratov v obliki sadja in zelenjave ter esencialne maščobne kisline iz oljčnega olja ali svežih, neslanih oreščkov. Najboljši način za začetek te diete je tridnevna poskusna dieta, da se navadite na ta način prehranjevanja. Pri tej dieti je losos priporočljiv dvakrat na dan, pravi kraljičina ekipa, saj so esencialne maščobne kisline in antioksidanti v tej mastni ribi zelo koristni za prožno in sijočo in sijočo kožo. Za tiste, ki ne jedo lososa, ga lahko zamenjajo s tofujem ali piščancem.  

Kraljica Letizia je vedno elegantna, tudi poleti na počitnicah v lahki obleki.

Kraljica Letizia je vedno elegantna, tudi poleti na počitnicah v lahki obleki.

Profimedia

Prehrana ni vegetarijanska, saj so dovoljenja jajca, puran in ribe, veliko je sadja z nizko vsebnostjo sladkorja, kot so sveže jagodičevje, melone in jabolka. V tem režimu pa ni kave, ki pa jo lahko nadomestite s črnim ali zelenim čajem. Glede alkohola ni omenjeno, koliko ga lahko uživate.  Ni pa izključeno, da je dovoljen kozarec rdečega vina, še vedno je polno antioksidantov. 

BONUS VIDEO:  V podkastu Greenroom je Urška Pirš tokrat gostila novinarko in voditeljico informativne oddaje na POP TV Petro Kerčmar. V sproščenem pogovoru je gostiteljici odkrivala zakulisje televizijskega dogajanja in odprla tudi tisti del sebe, ki ga na malih ekranih ne vidimo. 

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave