Nekoč je bila ena najbolje plačanih manekenk na svetu, zdaj je stara 60 let in videti je kot, da se sploh ne stara

28. 2. 2024
Deli
Nekoč je bila ena najbolje plačanih manekenk na svetu, zdaj je stara 60 let in videti je kot, da se sploh ne stara (foto: Profimedia)
Profimedia

Vrhunska manekenka Elle MacPherson je nedavno v podcastu razkrila svojo lepotno rutino, skrivnost sijoče polti in vitkosti ter povedala, koliko časa sama posveča svojemu videzu.

Ena najlepših žensk na svetu, ki s svojim neverjetno mladostnim videzom vzbuja občudovanje in malce zavisti žensk po vsem svetu, je tik pred praznovanjem svojega 60. rojstnega dne končno delila svoje lepotne skrivnosti in rutino. Seveda govorimo o avstralskem supermodelu in igralki Elle MacPherson, ki bo 29. marca praznovala rojstni dan.

V podcastu je povedala, kakšna je njena skrivnost, da bi lahko še danes pozirala v kopalkah na naslovnici revije Sports Illustrated (prvič jo je krasila leta 1987), in razkrila, da skrivnosti v resnici ni. Gre za dosledno spoštovanje lepotne rutine, skrbno nego in ljubezen do sebe – vse to ji pomaga ustaviti čas. S tem je potrdila, da je za vse kriva njena železna disciplina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Lepa manekenka je priznala, da je spoznala, da se ne more več zanašati le na dobro genetiko, ko je enkrat slavila 50. rojstni dan, je uvedla pravila življenjskega sloga, ki se jih drži še danes. Njena prva prioriteta je kakovosten, osemurni spanec, ki ji omogoča, da se njeno telo dobro spočije in da je potem zares videti spočita.

"Spat grem z nasmehom in polnega srca. Vedno imam masko za oči, v postelji pa sem brez oblačil. Spim samo v svoji koži," je povedala manekenka, ki se že leta izogiba kofeinu in zadnji obrok poje ob 5. popoldne. Pred spanjem pa si za sprostitev včasih privošči skodelico vroče čokolade. Razkrila je tudi, da vedno vstane ob 5. uri zjutraj, ko se popolnoma zbudi, pa pije vodo s sokom in limeto ter 25 minut meditira v postelji. Potem kolesari do plaže, kjer zjutraj vedno plava. Ko ima več časa, zjutraj izvaja tudi jogo. "Na jutranjem soncu vadim jogo. Vadim tudi štiriminutno vadbo dr. Zacha Busha," je povedala.

Gre namreč za zdravnika interne medicine, ki je oblikoval kratke vaje, ki spodbujajo vnos kisika in izmenjavo snovi na celični ravni, vodi pa tudi svoj priljubljeni podcast o zdravju. "Včasih po jogi potopim noge v mrzlo kopel, da resetiram svoje telo. Sledi pitje matche na soncu, preden se pripravim na dan," je povedala manekenka in dodala, da telovadi zunaj, kadar le lahko. Včasih je to pohod ali preprosto posedanje na svežem zraku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Po telovadbi sledi zajtrk. Elle MacPherson svojemu jutranjemu smutiju dodaja kolagen v prahu in beljakovine v prahu, da ostane polna energije čez dan. Pogosto hodi na akupunkturo in kiropraktiko ter v parno kopel, ogrevano na štedilnik z avstralskimi dišavnicami. Mesu se že leta izogiba, kadar pa le lahko, jé domače jedi iz lokalno pridelane ekološke zelenjave. Manekenka vsak dan ob 15. uri izvaja pomemben del svoje rutine: japonski čajni obred, ki ga obožuje. Vendar pa namesto zelenega čaja v prahu, ki se običajno uporablja pri čajnem obredu, raje pije rooibos čaj z malo vanilije ali črni čaj Earl Grey.

Manekenka je v podcastu še povedala, da se redno neguje s pripravki svoje wellness znamke WelleCo. Trikrat na teden naredi piling s suho rokavico, nato pa se namaže še s kremami dr. Barbare Sturm. Dodala je, da je piling ključen detajl za mladosten videz, saj "spodbuja cirkulacijo in limfno drenažo, čisti telo toksinov in pomaga ohranjati gladko, mehko kožo."

In ko opravi z vsemi dnevnimi obveznostmi, se Elle rada sprosti v savni, sledi kopel ali prhanje v mrzli vodi, ki je po njenih besedah ​​"odlična za razstrupljanje, krepitev imunskega sistema, limfno podporo in sprostitev". Njena najljubša večerja je miso juha z gobami in japonskim sladkim krompirjem. Ko je pripravljena zaspati, je zanjo najpomembnejše, da zaspi polna sreče in hvaležnosti. "Nasmehni se. Roke položi na solarni pleksus, pomisli, za kaj si tisti dan hvaležen in utoni v miren spanec," sklene legendarna manekenka.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu