Poznala ga je cela bivša skupna država, legendarni pevec je zdaj razkril, kako je zadnje čase z njim (v častitljivi starosti)

30. 3. 2024
Deli
Poznala ga je cela bivša skupna država, legendarni pevec je zdaj razkril, kako je zadnje čase z njim (v častitljivi starosti) (foto: Profimedia)
Profimedia

Gre za pevca, ki ga je včasih oboževalo staro in mlado. Pri svojih častitljivih letih ima še vedno veliko oboževalcev - in še vedno nastopa!

Res je prava redkost, da nekdo, ki šteje 95 let, še vedno nastopa - a zanj to ni nič nenavadnega, saj je celo življenje preživel na koncertnih odrih. Gre za legendarnega Jimmyja Stanića, ki je v nekdanji Jugoslaviji veljal za pravega pevskega zvezdnika in številni se njegovih uspešnic spomnijo še dandanes (predvsem malce starejša generacija).

Jimmy je še kako vitalen, saj po smrti Tonyja Benneta velja za najstarejšega še aktivnega pevca. 20. januarja je proslavil 95. rojstni dan. Družbo mu je delala njegova sedem let mlajša soproga Barbara, novinarji portala Gloria pa so ga ob tem povprašali, kakšno je njegovo življenje zdaj in kako sta se imela za njegov rojstni dan.

"Bila sva doma, na toplem. Saj vidite, kakšno vreme je zunaj. Nekaj sva si spekli, malce rdečega vina ... in bilo nama je lepo. Sladice nisva imela, sicer kaj kupim v bližnjo slasčičarni, a zunaj je led, tako da nisem šel. Pravzaprav ne jeva veliko sladic, še posebej Barbara ne, saj pravi, da sladko redi," jim je zaupal še vedno očarljivi Jimmy.

Je pa pevec kljub svojim letom še kako aktiven. Pred lanskim božičem je nastopil na velikem koncertu v zagrebški Tvornici. To je bil že drugi lanski koncert, s katerim je napolnil omenjeno dvorano. Prireja tudi manjše koncerte po klubih, na odru pa mu družbo dela soproga Barbara.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanja Sajko (@sajko.sanja)

Glede vozniškega izpita pa je dejal, da mu ta velja še nekaj mesecev, potem pa mora spet na pregled. "Pri mojih letih dovoljenje dobite samo za eno leto, tako da moram hoditi na preglede. Upam, da ne bo težav, saj ima Barbara težave s kolenom, tako da sem njen šofer."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivica Drusany (@ivica.drusany)

S soprogo sta skupaj že 48 let in se odlično razumeta. Sicer pa takrat, ko je zunaj hladno in ledeno, ne hodita veliko ven. Drugače imata svojo rutino, saj rada zahajata na lokalno tržnico v Utrinah, kjer tudi živita. Kupujeta sveža živila, si privoščita kavico in se odpravita domov, da si pripravita kosilo. Jimmy pravi, da za svojo vitalnost nima nobenega posebnega recepta.

"To je odvisno od človeka. Treba je imeti duha in domišljijo, jaz pa imam zelo bujno domišljijo. Zadeve vzamem take, kot so, ne razburjam se zaradi ničesar. Žal mi je edino za to, da se ljudje grdo vedejo do narave. To je pravzaprav tragedija, kako jo uničujemo, a brez nje ne moremo živeti," je med drugim poudaril Jimmy.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord