Kaj se dogaja?! Najprej Kate, William in Charles, zdaj se z dolžnosti umika še Camilla, kdo jo bo nadomestil?

4. 3. 2024
Deli
Kaj se dogaja?! Najprej Kate, William in Charles, zdaj se z dolžnosti umika še Camilla, kdo jo bo nadomestil? (foto: Profimedia)
Profimedia

Očitno jo je vse skupaj kar pošteno izčrpalo, bi lahko rekli.

Britanska kraljeva družina je očitno res v težavah. Zdravstvene težave kralja Karla in vojvodinje Kate Middleton so prinesle veliko zapletov, saj sta se umaknila s svojih dolžnosti. To pomeni, da so jih morali prevzeti drugi člani družine.

Na pomoč so priskočili princ William, kraljica Camilla, princesa Anne, princ Edward in njegova soproga Sophie. Ker vse skupaj traja že več kot mesec dni, se je očitno tudi kraljica utrudila. 76-letna Camilla je sklenila, da si bo vzela nekaj dni oddiha in več časa preživela s svojim soprogom, kraljem Karlom.

Kot je poročal Sunday Times, bo prosta vse do Dneva Commonwealtha oziroma do 11. marca. To je pomemben datum za kraljevo družino, še posebej v luči dejstva, da vse več držav razmišlja o izstopu iz Commonwealtha. Camilla bi morala na ta dan v Westminstrski opatiji predstavljati krono na srečanju s predstavniki 56 držav članic.

Vse njene dolžnosti bosta tako zdaj prevzela princesa Anne in princ Edward. Tudi princ William je v zadnjem času opuščal obveznosti in srečanja, verjetno zato, da bi čim več časa preživel s soprogo Kate, ki še okreva, in z njunimi tremi otroki. Vojvodinja se po operaciji trebuha še ni pojavila v javnosti, nazadnje so jo videli za lanski božič.

Kot so sporočili iz Kensingtonske palače, naj bi se k svojim dolžnostim vrnila okrog velike noči. Seveda se številni sprašujejo, zakaj okrevanje traja tako dolgo, a kraljeva družina se je glede podrobnosti njenega zdravstvenega stanaj zavila v molk. Hočejo namreč ohraniti njeno zasebnost, ki je zelo pomembna, ko gre za zdravje.

Preberite še:

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik