Kate Middleton in William vse bolj v strahu, mislila sta, da bosta z otroki preživela še nekaj brezskrbnih let

11. 4. 2024
Deli
Kate Middleton in William vse bolj v strahu, mislila sta, da bosta z otroki preživela še nekaj brezskrbnih let (foto: Profimedia)
Profimedia

Kate Middleton in princ William sta vse bolj zaskrbljena, da bi morala že kmalu prevzeti nase še več kraljevih obveznosti.

Princ William in Kate Middleton bosta nekega dne postala angleška kralj in kraljica. Čeprav sta na to pripravljena, ju zdravstvene težave, ki jih trenutno preživlja Williamov oče, kralj Karel, skrbijo, da bi ta trenutek lahko prišel prej, kot sta pričakovala. Čeprav zdravljenje kralja Karla, ki so mu pred nekaj meseci odkrili raka, po poročanju britanskih medijev zelo dobro napreduje in bi lahko kralj že čez nekaj mesecev odšel na uradno kraljevo potovanje v Avstralijo, se mnogi sprašujejo, kaj se bo zgodilo, če bosta morala William in Kate predčasno vskočiti v vlogo kralja in kraljice.

Nekdanja glavna urednica revije Vanity Fair Tina Brown je v članku, ki ga je napisala za New York Times, poudarila: "Novica o raku kralja Karla je Williama in Catherine grozljivo približala vzponu na prestol, saj sta upala, da bosta z otroci preživela še nekaj let stran od oči javnosti, kar pa bo seveda zelo težko, če bosta morala predčasno prevzeti kraljeve obveznosti. To pa naj bi pri obeh sprožalo veliko tesnobe," je zapisala.

Princ in princesa Walesa sta pod "neznanskim pritiskom", saj se je izkazalo, da je pomoč drugih družinskih članov "bolj skromna", zato lahko računata le nase. Spomnimo, da je kralj Karel dolgoletni zagovornik skrčene monarhije, zato je število zaposlenih članov kraljeve družine precej majhno. Brownova še ugotavlja, da je Kate 'najbolj priljubljena članica kraljeve družine, takoj za princem Williamom' in da 'prihodnost monarhije visi na nitki.'

"Val prezgodnjih odgovornosti se vali proti Kate in Williamu. Vse bolj sta prestrašena in nepripravljena, saj Kate bije hudo bitko z rakom, princ in princesa Walesa pa ob vsem skupaj čaka ogromno breme krone," je še zapisala Brownova. Kate, soprogo prestolonaslednika Williama, so v javnosti nazadnje videli za božič, nato pa je sredi januarja prestala abdominalno operacijo, ki glede na zagotovila palače ni bila povezana z rakom. Bolnišnico je zapustila 29. januarja, odtlej pa okreva doma, večinoma na domu svoje družine v Windsorju.

Prav tam so jo pred časom ujeli fotografi, ko se je na sovoznikovem sedežu peljala v avtomobilu. Fotografijo 42-letnice, ki nosi sončna očala, je objavil ameriški medij TMZ, medtem ko jih britanski niso. Za volanom črnega audija naj bi bila njena mati Carole Middleton, so takrat poročale tuje tiskovne agencije. Za zdaj še ni povsem jasno, kako resno je njeno zdravstveno stanje, vsi pa upajo, da jo bo čim hitreje spet mogoče videti na "delovnem mestu", kjer jo mnogi že pogrešajo.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk