Po hudem škandalu z zdravstveno kartoteko Kate Middleton se je oglasil direktor bolnice in povedal žalostno resnico

25. 3. 2024
Deli
Po hudem škandalu z zdravstveno kartoteko Kate Middleton se je oglasil direktor bolnice in povedal žalostno resnico (foto: Profimedia)
Profimedia

Mnogi bi si želeli pokukati v zdravstveni karton Kate Middleton in vedeti vse o njenem zdravstvenem stanju.

Kot poroča Mirror, je znana londonska bolnišnica, v kateri se je zdravila Kate Middleton , sprožila preiskavo zaradi trditev, da so člani osebja poskušali dostopati do njene zasebne zdravstvene kartoteke. Vodstvo bolnišnice je januarja sprožilo preiskavo zaradi trditev, da je bila zasebnost valižanske princese kršena, ko je bila pacientka na londonski kliniki.

Najmanj en član osebja naj bi bil ujet, ko je poskušal dostopati do zdravstvenih kartonov bodoče britanske kraljice, direktor bolnišnice Al Russell pa je zdaj spregovoril o incidentu. "Vsi na londonski kliniki se dobro zavedamo naših osebnih, poklicnih, etičnih in pravnih dolžnosti glede zaupnosti pacientov. Izjemno smo ponosni na izjemno skrb in diskretnost, ki ju stremimo zagotoviti vsem našim pacientom, ki nam vsakodnevno zaupajo," je v svoji izjavi odločno povedal direktor te prestižne bolnice.

"V primeru kakršne koli kršitve sistema bodo izvedeni vsi ustrezni preiskovalni, regulativni in disciplinski ukrepi. V naši bolnišnici ni mesta za tiste, ki namenoma izdajo zaupanje naših pacientov ali sodelavcev," je še dodal direktor Al Russell. Preiskava se je začela po tem, ko so ta teden v javnost pricurljali video in fotografije Kate in princa Williama v trgovini na kmetiji v Windsorju, med teorijami zarote, ki se širijo po spletu o njeni odsotnosti po abdominalni operaciji.

Britanska princesa Kate je pretekli teden sama sporočila, da je v zgodnji fazi zdravljenja po tem, ko so ji odkrili raka. Priznala je, da je bilo odkritje velik šok, a je zagotovila, da se počuti dobro in da je vsak dan močnejša, poroča britanski BBC. Podrobnosti pri Kensingtonski palači niso razkrili, so pa zatrdili, da so prepričani, da bo princesa popolnoma okrevala. V izjavi so sicer pojasnili, da ob januarski abdominalni operaciji ni bilo znano, da gre za raka.

Že pred tem je britansko javnost šokirala vest, da se za rakom zbolel tudi kralj Karel III. Buckinghamska palača podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ne razkriva, javili so le, da ne gre za raka prostate. 

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk