Ko so videli kralja Karla so bili mnogi kar v šoku, tukaj je razlog zakaj

14. 2. 2024
Deli
Ko so videli kralja Karla so bili mnogi kar v šoku, tukaj je razlog zakaj (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse se zdi, da zdravstveno stanje kralja Karla ni niti najmanj dobro.

"Ne zdi se mi prav dobro. Vidi se, da je zaskrbljen. Najbrž je izvedel najhujšo novico", so najpogostejši komentarji, ki jih lahko preberemo na družbenih omrežjih. Kralj Karel III. (75) se je po tednu dni bivanja v Sandringhamu v Norfolku vrnil v London. Prišel je na zdravljenje raka, v naslednjih dneh pa ga čakajo terapije.

Pred dnevi so mu odkrili raka, Buckinghamska palača pa je takoj obvestila javnost o maligni bolezni, ki jo ima monarh. Niso pa razkrili, za kakšen rak gre, ampak le, da ne gre za raka na prostati, kar so morda mnogi mislili, saj se je le nekaj dni pred tem zdravil zaradi povečane prostate, preden so ugotovili, da ima raka.

V sporočilu za javnost so pojasnili, da so zaradi preiskav, ki so jih opravili zdravniki v tistih dneh, ko se je kralj zdravil zaradi prostate, dejansko ugotovili, da ima raka. Kralj Karel se je v kraljevo rezidenco v Westminstru pripeljal z avtomobilom in občasno pomahal mimoidočim, spremljala pa ga je žena, kraljica Camilla.

Čeprav je večina menila, da situacija morda le ni tako huda, jih je najbolj skrbel hiter prihod princa Harryja (39) na obisk k očetu. Harry je v London prispel prejšnji torek, v četrtek pa je bil že v Ameriki. Z očetom je govoril kratek čas, niti eno uro. Čeprav sta bila po mnenju številnih kraljevih poznavalcev že več let v zelo slabih odnosih, je sin želel biti v tistih težkih trenutkih ob očetu in mu biti v oporo.

Mnogi zdaj že namigujejo, da bi utegnil princ William celo predčasno sesti na kraljevi prestol, še posebej, če se bo stanje kralja Karla še slabšalo in če bo preveč slaboten, da bi lahko sam opravljal vse kraljeve obveznosti, ki pa jih seveda ni malo. Ni pa malo tudi tistih, ki so bili ob smrti kraljice Elizabete celo mnenja, da bi moral princ William takoj naslediti krono, saj, da je kralj Karel za takšno vlogo že prestar in predvsem premalo v koraku s časom.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec