Kralj Karel III., ki se zdravi zaradi raka, presenetil z novico, ki jo številni niso pričakovali, odslej bo z njim takole ...

29. 4. 2024
Deli
Kralj Karel III., ki se zdravi zaradi raka, presenetil z novico, ki jo številni niso pričakovali, odslej bo z njim takole ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Ob tem lahko samo rečemo: Končno! Zagotovo si enako mislijo tudi številni drugi oboževalci kraljeve družine.

Že lep čas britanska kraljeva družina preživlja težke trenutke zaradi zdravstvenega stanja kralja Karla III. in valižanske princese Kate Middleton, a kljub temu se držijo svojih tradicij in ustaljenih navad.

Tako so le nekaj dni po tem, ko je bil ob šestem rojstnem dnevu na družbenih omrežjih objavljen portret prica Georga, obavili še portret kralja Karla in kraljice Camille. Na njej je kraljevi par široko nasmejan, ob fotografiji pa je objavljeno tudi sporočilo Buckinghamske palače, ki je razveselilo čisto vse. Po večmesečni odsotnosti zaradi zdravljenja raka se ta teden kralj vrača k svojim dolžnostim!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

"Njegova visokost se kmalu vrača k javnim dolžnostim, in to po obdobju zdravljenja in okrevanja po nedavni diagnozi raka. Kralj in kraljica bosta v torek obiskala center za zdravljenje raka, kjer se bosta srečala z medicinskim osebjem in s pacienti. Ta obisk bo prvi v nizu zunanjih angažmajev, ki jih bo njegova visokost opravila v tednih, ki prihajajo," so še sporočili iz palače.

To pa vsekakor ne bo edina aktivnost - kralj bo namreč v juniju gostil japonskega carja in cesarico, ki bosta prišla na državniški obisk. "Ker se približuje prva obletnica kronanja, kralj in kraljica pošiljata svojo hvaležnost za številna sporočila in dobre želje, ki sta jih prejela iz celega sveta, ko sta se soočala z nepričakovanimi izzivi," so še sporočili iz palače.

Dejstvo, da je kralj zbolel za rakom, je javnost izvedela v začetku februarja, ko so to uradno potrdili v palači. Takrat so sporočili, da je kralj takoj začel z ustrezno terapijo, v tem času pa je upošteval nasvet zdravnikov, da odpove svoje kraljeve dolžnosti. Te so "padle" na ramena drugih članov, tudi kraljice Camille.

Preberite še:

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec