Michael Jackson na obdukcijski mizi: Ko so zdravniki videli to, so ostali brez besed

11. 6. 2024
Deli

V času smrti je imel 50 let, njegovo življenje in delo pa je nekaj, kar še dandanes zanima številne.

Pevec Michael Jackson še dandanes slovi kot eden najbolj ikoničnih glasbenikov vseh časov. Poleg večnih uspešnic ga je med zvezdnike izstrelil njegov "moonwalk," plesni gib, ki ga mnogi uporabljajo pri svojih plesnih koreografijah. Svoje čase je razkril, kje se je tega naučil.

"Moonwalk sem se naučil od otrok, ki živijo v getu. Oni so briljantni in imajo naravni talent za ples. Oni so izmislili ta ples in vse, kar ga dela posebnega," je bil odkrit Michael. Poleg tega, da je bil izjemno nadarjen, pa se ga spomnimo tudi po hudih trenutkih - ti so še posebej zaznamovali njegovo kariero, pa tudi življenje. Ko je bil mlad, je imel temno kožo. V 80-ih pa se mu je ta kar precej posvetlila.

Ko so ga spraševali, kaj se je zgodilo, je odgovarjal, da ima vitiligo. No, pozneje se je to vseeno izkazalo za resnično, saj je obdukcija to potrdila. Vitiligo je redka kožna bolezen, ki povzroča, da celice, ki proizvajajo melanin, prenehajo delovati in propadajo. Točen vzrok ni znan. Vitiligo se ne pojavlja enakomerno, ampak se kaže v lisah, ki rastejo in spreminjajo obliko.

Zdelo se je tudi, da ima Michael goste, črne lase, a je bil pravzaprav plešast. Od leta 1984 je nosil lasulje. Ob tem dejstvu so zdravniki, ki so opravljali njegovo obdukcijo, čisto obnemeli. Plešast pa je bil zaradi nesreče na snemanju, ko ga je na odru zajel ogenj in je izgubil lase.

Sprednji del njegove lobanje je bil tetoviran s črno barvo, da se ne bi opazilo, da nosi lasuljo. Prav tako je imel vtetovirane obrvi, ustnice pa si je tetoviral z roza barvo. Po nesreči naj bi zapadel še v odvisnost od protibolečinskih tablet in plastičnih operacij. Šel je na dve operaciji nosu, ustvarili pa so mu tudi jamico na bradi.

No, po obdukciji se je izvedelo, da je imel še operacije za povečanje lic, tanjšanje ustnic in dvig čela. Estetski popravki, pa tudi anoreksija, za katero je trpel, so uničili njegovo telo. Imel je rane in brazgotine po celem telesu. Jedel je samo en majhen obrok na dan. Ko je umrl, so v njegovem želodcu našli samo tablete. In čeprav se je na prvi pogled zdelo, da živi sanjsko življenje, je to bilo vse prej kot resnično.

Preberite še:

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik