Zdaj na dan prihaja, kako hladen odnos imata princ Harry in princ William in tudi to, da kralj Karel ne namerava nič pomagati

8. 3. 2024
Deli
Zdaj na dan prihaja, kako hladen odnos imata princ Harry in princ William in tudi to, da kralj Karel ne namerava nič pomagati (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse se zdi, da odnos med princem Harryjem in princem Williamom še dolgo časa ne bo zaceljen.

Princ Harry je nedavno obiskal London, ko mu je oče, kralj Karel, sporočil, da je zbolel za rakom. 39-letni princ Harry ni skrival želje po spravi z 41-letnim princem Williamom, vendar srečanja "niso načrtovali", je ob obisku povedal vir v palači. Nekdanji dvorjan namiguje, da je "glavna skrb valižanskega princa njegova žena" Kate Middleton, ki zdaj okreva po operaciji trebušne votline.

Princ Harry je v svoji domovini preživel le 24 ur, da bi na kratko videl svojega očeta, ne da bi obiskal družino svojega brata. "Normalno bi bilo, da bi šel obiskat svojo svakinjo, ki je prestala resno operacijo, in da bi obiskal tudi svojo nečakinjo in nečake. Vendar se to ni zgodilo. To je strašno žalostno," je ekskluzivno za PEOPLE povedal vir blizu kraljeve družine.

"Bolečina ostaja in med njima še vedno ostaja globoka razpoka," dodaja Catherine Mayer, avtorica biografije Charles: The Heart of a King.  Zaupanje ostaja krhko tudi zaradi knjige Spare, ki jo je princ Harry izdal pred časom in razkrivajoči Netflixovi dokumentarni seriji z ženo Meghan Markle. Med Harryjevim obiskom pri očetu, ki je trajal približno 30 minut, se je kraljica Camilla zavestno trudila, da bi bila v sobi.

"Vse to je povezano z Williamovo željo, da bi zaščitil institucijo monarhije, saj je mnenja, da Harryju ni mogoče zaupati. Mislim, da William ne bo nikoli pristal na ponovni sprejem Harryja v družino, če se ne bo jasno opravičil in naredil korak naprej," je za PEOPLE povedal kraljevi avtor Robert Lacey. Princ Harry bo morda imel še eno priložnost, da se ponovno poveže s svojo družino, maja, ko naj bi obiskal Združeno kraljestvo ob 10. obletnici Invictus Games. Vendar je sprava med bratom malo verjetna, še manj verjetno pa je, da bo kralj Karel pomagal pri otoplitvi odnosov med sinovoma.

"Seveda si želi, da bi bil Harry vzoren sin in bi se vrnil domov, še bolj pa bi bil srečen, če bi bila William in Harry spet prijatelja in zaveznika. Vendar se zaveda, da se to ne bo zgodilo," pravi kraljeva biografinja Ingrid Seward, avtorica knjige My Mother and I. Dobro obveščeni vir pa je za revijo People razkril, da je kraljeva družina enaka, kot vse ostale: "Družine so zapletene. Morda sta zelo slavna in pomembna družina, vendar imata še vedno veliko enakih težav kot vsi drugi."

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu