Zdaj je jasno, zakaj je princ Harry zavrnil ponudbo svojega očeta - in zaradi tega se je njun odnos zelo ohladil

23. 5. 2024
Deli

Odnosi znotraj družine res niso bleščeči in zdi se, da se je vse skupaj samo še poglobilo.

Medtem ko se je nazadnje mudil v Londonu, je princ Harry povlekel potezo, ki je očitno še povečala razdor znotraj kraljeve družine. Zavrnil je namreč povabilo kralja Karla III, da v tem času biva v kraljevi rezudenci. Kot zdaj poročajo britanski mediji, je ponudbo zavrnil, ker ne bi imel polnega varovanja, kot ga uživajo drugi člani kraljeve družine.

Princ Harry je, kot je znano, dopotoval v London ob 10. obletnici mednarodnega športnega dogodka, imenovanega Invictus Games. Namesto da bi sprejel kraljevo povabilo, se je odločil za bivanje v hotelu.

Glede na dejstvo, da sta tako on kot njegova soproga Meghan Markle odstopila od opravljanja kraljevih dolžnosti, je to za posledico imelo ukinitev nekaterih privilegijev. Tudi pravice do varovanja, kakršno uživajo ostali člani družine.

Kralj Karel III. je svojemu mlajšemu sinu in njegovi soprogi namreč lani ukinil pravico za bivanje v Frogmore Cottageu v Windsorju, kjer sta živela pred svojo odličitvijo, da se odpovesta uradnim dolžnostim v britanski monarhiji. Medtem ko je bil Harry v Londonu, se ni srečal z očetom.

Kralj namreč ni pričakal sina, saj je imel preveč obveznosti. Harry se je verjetno v lastni domovini počutil kot tujec, saj tudi z ostalimi člani družine ni v najboljših odnosih. Med njimi se je pojavil razdor že takrat, ko je skupaj z Meghan zapustil kraljevo palačo.

Kot so poročali mediji, se je vse skupaj poslabšalo po intervjuju kraljevega para z Oprah Winfrey. Takrat sta člane družine med drugim obtožila tudi rasizma. Seveda britansko javnost na vso moč zanima, kako se bo vse skupaj razpletlo, a palača je s tovrstnimi informacijami zelo skopa. Vsi pa upajo, da bodo svoja neskladja prej ali slej uspeli rešiti.

Preberite še:

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec