Princ William s to potezo zelo razočaral Britance, ki mu bodo to zelo težko odpustili

4. 3. 2024
Deli
Princ William s to potezo zelo razočaral Britance, ki mu bodo to zelo težko odpustili (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse se zdi, da je bila ta poteza princa Williama pri britanski javnosti zelo slabo sprejeta.

Britanski kolumnist Jan Moir (65) ugotavlja, da je "kraljeva družina povsem izgubila kompas". Mnogi trdijo, da nič ni tako, kot je bilo, ko je kraljica Elizabeta II. še bila živa. Šokantno obnašanje princa Williama je marsikomu nagnalo strah v kosti. Bodoči prestolonaslednik bi se moral udeležiti pogrebne maše svojega pokojnega botra, grškega kralja Konstantina II., a vseeno ni prišel v kapelo na Windsorskem gradu.

Princ William se je opravičil, spomin na grškega kralja pa je vodila kraljica Camilla. Bilo je prvič, da je vodila pomemben dogodek brez kralja Karla. Jan pravi, da se je kraljestvo zmanjšalo na 'tri razvajene fante', ki delajo, kar hočejo. Princ Andrew je bil obtožen spolne zlorabe mladoletne osebe, princ Harry je odstopil s kraljevih dolžnosti, princ William pa se zdi, da je dolžnosti sprejel nerad.

"Medtem ko njegov oče in žena okrevata in ostajata stran od oči javnosti, je to Williamov trenutek resnice. Toda namesto da bi bil kos izzivu, brez pojasnila odide s kraljevega dogodka. Če bi imel utemeljen razlog za odsotnost, bi moral povedati, za kaj gre, ljudje bi sočustvovali. Ni filmska zvezda, je dedič britanskega prestola in kmalu bo glava naroda, središče nacionalne identitete, enotnosti in ponosa. Moral bi se prenehati obnašati kot zvezdnik in vladati. Če je to namig, kaj se bo zgodilo, ko se povzpne na prestol, smo zelo zaskrbljeni," je dejal kolumnist.

Mnogi so mislili, da princ William ni prišel na slovesnost, ker se Kate slabo počuti, a ni trajalo dolgo, da so se iz Kensingtonske palače oglasili in zanikali takšne zgodbe. Williamova žena je v začetku leta prestala operacijo trebušne votline in okreva po posegu. Mnogi pa celo mislijo, da je kraljeva palača prekriva pravo zdravstveno sanje vojvodinje, saj menijo, da je verjetno precej težje, kot pa je palača pripravljena priznati in razkriti.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan