Rod Stewart prodaja vilo v Los Angelesu za 70 milijonov dolarjev

1. 8. 2023
Deli
Rod Stewart prodaja vilo v Los Angelesu za 70 milijonov dolarjev (foto: Profimedia)
Profimedia

Britanski rocker Rod Stewart prodaja svojo ogromno vilo v Beverly Parku v Los  Angelesu – skupaj z nogometnim igriščem – in to za neverjetnih 70 milijonov dolarjev. 

Britanski rocker Rod Stewart (78) je razkošni dvorec, ki se nahaja na gričih nad Beverly Hillsom, kupil pred 30 leti. Takrat je zanj odšel okoli 12 milijonov dolarev. Zdaj pa je hiša prišla na trg z zasoljeno ceno 70 milijonov dolarjev.

Profimedia

Posestvo, zgrajeno po meri v zgodnjih devetdesetih letih 20. stoletja po Stewartovih specifikacijah in zasnovano s strani strokovnjaka za mega dvorce Richarda Landryja, obsega več kot 3 hektarje. Poleg glavne hiše, ki ponuja ogromnih 8.500 kvadratnih metrov bivalnega prostora, obstaja tudi veliko manjša hiša za goste.

Profimedia

Velika je okoli 4.500 kvadratnih metrov in še vedno večja od večine ameriških domov. Med dvema zgradbama je razpršenih približno 14 spalnic in 19 kopalnic. Stewart je prvotno kupil takrat prazno zemljišče leta 1991. Beverly Park je verjetno najdražja varovana skupnost v Los Angelesu. Je nevidna z ulice, pred pogledi pa jo ščitijo vrata in drevesa. Poleg dvonadstropnega preddverja, ki se ponaša z dvojnimi stopnicami in zapletenimi letvicami, glavna hiša ponuja tudi več dnevnih sob, gurmansko kuhinjo, ki jo obkrožata dve dnevni sobi, vinsko sobo in jedilnico s sedeži za 20 gostov.

Profimedia

Vsak prostor je razkošno opremljen s pohištvom po meri, tlemi z lesenimi vložki in dragimi umetninami. Po večerji lahko lastnik posesti in njegovi gostje umaknejo v knjižnico z lesenimi opaži ali v gledališko sobo. V zgornjem nadstropju je ogromen glavni apartma dve marmorni kopalnici, eno v bledo rožnati barvi in drugo v žadasto zeleni barvi, ter balkon s pogledom na čudovito okolico.

Profimedia

Preberite še: Jeff Bezos z zaročenko na jadrnici vredni pol milijarde evrov

 
Profimedia

K hiši spadajo še garaža za pet avtomobilov, dve ločeni motorni igrišči s parkiriščem, zunanjo kuhinjo in zunanji kamin. Posestvo seveda ponuja tudi velik bazen, dobro zalivane travnate površine in nogometno igrišče. Od približno 70 hiš v Beverly Parku je precejšnje število v lasti hollywoodskih zvezdnikov, med njimi imajo tu svoje posesti Justin Bieber (29), Adele (35), Denzel Washington (68), Magic Johnson (63), Sofia Vergara (51)in Dwayne 'The Rock' Johnson (51). 

Profimedia

BONUS VIDEO: ANA ROŠ STOJAN: "Kuhanje za najbližje je moje izkazovanje ljubezni."

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk