Sta Kate in William res taka skopuha? Plača, ki jo ponujata služabnici, se marsikomu zdi prenizka

Sta Kate in William res taka skopuha? Plača, ki jo ponujata služabnici, se marsikomu zdi prenizka (foto: Profimedia) Profimedia
31. 10. 2020

Kraljevi par išče služabnico, a ponujena plača je razvnela burno razpravo na družbenih omrežjih.

Princ William in vojvodinja Kate Middleton sta med pogoji navedla upoštevanje zaupnosti in organiziran pristop do dela, v zameno pa ponujata bivanje v Kensingtonski palači, redne obiske Windsorja in Buckinghamske palače ter letno plačo v višini okrog 21.000 evrov oziroma 19.140 funtov.

Preberite si še: Skoraj vedno brezhibna vojvodinja Kate in princ William zakuhala škandal, zaradi katerega sta požela ostre kritike

Višina plače pa je dvignila marsikatero obrv, saj je lani bila povprečna plača v Veliki Britaniji okrog 40.000 evrov. A treba je še povedati, da je po podatkih spletne strani za zaposlovanje Glassdoor ponujeni znesek višji od povprečne plače za opravljanje dela služabnice v Veliki Britaniji - ta znaša nekaj manj kot 19.000 evrov.

Uporabniki družbenih omrežij so imeli ob tem deljena mnenja. Nekateri so se zgražali, kako je lahko kraljevi par ponudil tako sramotno nizko plačo, medtem pa so drugi trdili, da je znesek povsem v skladu z nalogami za to delovno mesto. Poleg tega so izpostavili, da bo služabnica živela z njimi, imela bo streho nad glavo in hrano, tako da ponudba le ni tako slaba.

No, v vsakem primeru ni nobenega dvoma, da bodo ponudbe kar zasule kadrovsko službo, ki izbira kandidate za delo v gospodinjstvu kraljevega para.

Priporočamo