To je članica kraljeve družine, ki je s škandali leta dvigala veliko prahu in takole je danes z njo

5. 7. 2024
Deli

Vse se zdi, da Meghan Markle in princ Harry nista edina, ki rada britanski kraljevi dvor šokirata s škandali.

Ko je govora o škandalih britanske kraljeve družine, se v zadnjem času največkrat omenjata imeni zakoncev Meghan Markle in princa Harryja. V zadnjem času dvigujeta veliko prahu, a prav gotovo nista prva, ki sta britanski kraljevi dvor spravila na noge in na dan prinesla številne podrobnosti o življenju v kraljevi palači.

Čeprav Meghan že od začetka razmerja polni medijske stolpce, obstaja nekdo, ki je pred njo pritegnil veliko več pozornosti. Rdečelasa pisateljica in televizijska voditeljica Sarah Margaret Ferguson (62), bolj znana kot Fergie, je zaslovela po poroki s princem Andrewom (61), kontroverznim sinom kraljice Elizabete II.

Sarah je pred časom izdala roman za odrasle 'Her Heart for a Compass', medtem ko je pred tem govorila o svojem življenju v biografskem filmu, ki je razburil kraljevo družino. Fergusonova je princa Andrewa spoznala kot otrok, in ker je bila tudi sama del aristokracije, je odraščala z njim in drugimi člani visoke družbe.

Ljubezen se je med njo in princem razvila, ko ga je leta 1985 spoznala na zabavi v palači, kmalu zatem oziroma leto kasneje pa sta se poročila. Andrew je sam oblikoval Sarin poročni prstan z rubini, ki se ujema z njenimi lasmi. Po poroki je o Fergusonovi pisal ves svet, britanski mediji pa še zdaj trdijo, da je odlična popestritev kraljeve družine, saj je poleg Lady Di še ena 'ljudska princesa'. Sanjsko življenje pa ni trajalo dolgo.

Sarah je kmalu fizično napadel mladenič, ki je bil proti instituciji monarhije in utrpela je lažje telesne poškodbe. Incident je bil zanjo in Andrewa zelo stresen, saj je bila takrat že noseča. Na srečo otrok ni bil poškodovan, leta 1988 pa se je rodila princesa Beatrice.

Vojvodinja Yorška se ni mogla veseliti materinstva, ker je trpela za močno poporodno depresijo. Zato so skrb za malo princesko prevzele varuške in Sarah je odšla v Avstralijo, kjer je preživela več mesecev. Dve leti kasneje, leta 1990, je rodila princeso Eugenijo. Po porodu so bili britanski mediji z njo neusmiljeni.

Med nosečnostjo se je zredila in po porodu tehtala več kot 100 kilogramov. Tabloidi so jo nesramno okronali za vojvodinjo prašičev, kar je namigovalo na igro besed York in Pork (v angleščini svinjina). Vsekakor ji ni bilo enostavno in videlo se je, da to kar precej načenja njeno psiho, saj je bila ves čas vsem na očeh in ve se, da znajo biti britanski tabloidi še posebej kruti, ko si izberejo svojo tarčo.

To je bil tudi udarec za njen zakon s princem, ki je bil na trhlih nogah. Začele so se govorice, da vara princa in se javno spogleduje z drugimi moškimi, javnost pa se je iz nje še naprej hudo norčevala. Govorice o aferah niso bile nikoli potrjene, par pa se je ločil leta 1992, po šestih letih zakona. Kasneje je Fergusonova v medijih potožila, da komaj preživi z denarjem, ki ga je prejela po ločitvi od Andrewa, nato pa se je razvedelo, da je šlo za zajetno vsoto, dobila naj bi namreč 23 milijonov funtov.

Profimedia

Sarah je bila povezana tudi s finančnimi goljufijami in izvedelo se je, da je od novinarja pod krinko zahtevala 500.000 funtov, da bi mu omogočila srečanje z bivšim soprogom, britanskim princem. Novinarju, ki je igral vlogo bogatega poslovneža, naj bi pisateljica na dveh srečanjih obljubila, da ga bo predstavila princu. Posnetek para prikazuje navdušeno vojvodinjo, ki vzame 40.000 funtov in reče: "Lahko odprem katera koli vrata hočeš." Andrew mi je rekel: 'Povej mu, da je cena 500.000 funtov'.

Po vsem, kar se je zgodilo, sta Sarah in Andrew postala tesna prijatelja in njunima hčerkama ni treba izbirati strani. Poleg tega se nikoli nista prepirala glede skrbništva nad Beatrice in Eugenio, ki sta zdaj odrasli in poročeni ter imata otroke. Mnenja članov kraljeve družine o Sarah so deljena. Nekateri jo obožujejo, drugi sovražijo, tako je bila na poroki Meghan Markle in princa Harryja, medtem ko je Kate Middleton in princ William nista želela povabiti na svojo poroko.

Preberite še:

Konec ljubezeni: Je mogoče, da se ločuje tudi ta zelo znani par? To je vse kar vemo!