To so zadnje novice o zdravstvenem stanju Kate Middleton, kraljeva palača pa še vedno molči

28. 2. 2024
Deli
To so zadnje novice o zdravstvenem stanju Kate Middleton, kraljeva palača pa še vedno molči (foto: Profimedia)
Profimedia

Informacije o zdravstvenem stanju vojvodinje Kate Middleton so bile do zdaj precej skope.

Vojvodinja Kate Middleton se dobro počuti med okrevanjem po nedavni operaciji trebuha, so sporočili iz britanske kraljeve palače medtem ko se je njen soprog princ William v zadnjem trenutku odločil, da ne bo prišel na spominsko slovesnost v čast svojega botra, grškega kralja Konstantina. Princ William je moral zaradi osebnih razlogov odpovedati udeležbi na spominski slovesnosti v čast svojega krstnega očeta, grškega kralja Konstantina. Čeprav Kensingtonska palača ni navedla, ali je Williamova odsotnost posledica Kateinega okrevanja, je vir iz palače za PEOPLE povedal, da se Kate "še naprej dobro počuti".

41-letni William naj bi danes prispel v kapelo svetega Jurija na Windsorskem gradu, kjer bi se poklonil svojemu pokojnemu krstnemu očetu. William je grško kraljevo družino obvestil, da se slovesnosti žal ne bo mogel udeležiti. Princ naj bi na dogodku tudi bral. Razume se, da osebna zadeva, zaradi katere je William izpustil mašo, ni povezana z zdravjem njegovega očeta kralja Karla. 75-letni Karel se zdravi zaradi raka in je odpovedal večino javnih dolžnosti.

Kensingtonska palača je operacijo princese Kate objavila 17. januarja in v izjavi zapisala: "Operacija je bila uspešna in pričakuje se, da bo v bolnišnici ostala od deset do štirinajst dni, nato pa se bo vrnila domov in nadaljevala okrevanje," so zapisali v izjavi. "Glede na trenutne zdravniške nasvete je malo verjetno, da se bo vrnila k javnim dolžnostim prej kot po veliki noči."

"Vojvodinja Kate Middleton se zaveda zanimanja, ki ga bo sprožila ta izjava. Upa, da bo javnost razumela njeno željo, da bodo imeli njeni trije otroci čim bolj normalno življenje, in njeno željo, da bi njeni osebni zdravstveni podatki ostali zasebni," so še zapisali v izjavi. "Kensingtonska palača bo zato o napredku njene kraljeve visokosti poročala le takrat, ko bodo na voljo pomembne nove informacije." Po podatkih PEOPLE je šlo za nerakavo obolenje.

William se je 7. februarja na kratko vrnil k javnim dolžnostim, ki jih je preložil zaradi ženine bolezni. S temi nastopi je William prvič po 5. februarju, ko je bila razkrita diagnoza raka njegovega očeta, kralja Karla, ponovno začel opravljati kraljeve dolžnosti. Vir blizu kraljeve palače je za PEOPLE o Williamovi vrnitvi v javno življenje povedal: "Glede na to, da je bila njegova žena operirana in da je za očetovo novico izvedel šele pred kratkim, se z njo izredno dobro spopada.".

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk