Zdaj je končno jasno, zakaj se je princ Harry izogibal srečanju s kraljem Karlom, za vse je kriva ena stvar

24. 5. 2024
Deli

Trenja med princem Harryjem in kraljem Karlom se nikakor ne končajo.

Medtem ko se prepiri glede tega, kdo se je komu izogibal nadaljujejo, je bilo razkrito, da je princ Harry, kljub ponudbi, da bi bival v kraljevski rezidenci, zavrnil srečanje z očetom Karlom iz preprostega razloga – ker ni bilo varnostnih ukrepov, ki jih je zahteval. Po poročanju Telegrapha je princ Harry tisti, ki je zavrnil povabilo očeta, kralja Karla III., da bi med obiskom Velike Britanije v začetku tega meseca bival v kraljevski rezidenci.

Razlog naj bi bil, da je bil 'zaskrbljen za svojo varnost', saj očetova ponudba ni vključevala nobenih določb o osebni varnosti, ki bi jih financirali davkoplačevalci. To bi pomenilo, da bi bival 'na vidni lokaciji z javnimi vhodnimi in izhodnimi točkami in brez policijskega varovanja'. Namesto tega je princ Harry raje bival v hotelu, saj je zaradi velikega števila gostov lahko vstopal in izstopal neopazno.

Telegrapha tudi poroča, da je vojvoda Susseški še vedno prizadet, ker mu je bila odvzeta pravica do policijskega varovanja, zaradi česar je še vedno v sodnem sporu z Ministrstvom za notranje zadeve. Zaradi vsega tega mora Harry 28 dni vnaprej obvestiti policijo, da prihaja v Združeno kraljestvo, če želi dobiti varovanje, vsako prošnjo pa posamično ocenjuje odbor, ki nadzira varovanje kraljeve družine in drugih javnih oseb.

Ugiba se, da je kralj Harryju ponudil sobo v palači St James, kjer ima princesa Beatrice apartma, princesa Anne pa nekaj sob in parkirno mesto, ki ga uporablja, ko je v Londonu. Drugi člani kraljeve družine to namestitev uporabljajo le občasno.

Preberite še:

Miha Hercog po ločitvi o Saši Lendero govori tisto, kar so mnogi že dolgo vedeli ...

Neee, takole razkošen avto zdaj vozi Nastja Gabor in tukaj so prve fotografije

Neee, je mogoče, da Saša Lendero takole skriva novega srčnega izbranca

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik