Menopavza, starost, gube, beli lasje ... Ko zvezdnice govorijo o času, ki mineva na njihovih telesih

25. 11. 2023
Deli
Salma Hayek (foto: Profimedia)
Profimedia

Na velikem ali malem platnu nas nasmejijo, zjokajo in nas kot ženske spremljajo skozi vse življenje življenju. To so zvezdnice, ki nas navdušujejo s pogovori o menopavzi, minevanju časa in prihodnosti. 

Salma Hayek: Menopavza ni datum, ko se čas izteka

Igralka Salma Hayek (57) je, za Red Table Talk, izpostavila nekaj resnic. "Ne glede na to, kako ji rečete, menopavza vpliva na vse nas. In ne označuje roka uporabnosti. Lahko se brcnete v rit v kateri koli starosti. Lahko sanjate v kateri koli starosti. Lahko si romantičen v kateri koli starosti. Imamo pravico biti ljubljeni zaradi tega, kar smo, kjer smo. Nismo tukaj samo zato, da bi imeli otroke."  

Gwyneth Paltrow: Veliko bolj zanimivi smo, ko se staramo

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Profimedia
Ufff, Bradu Pittu ni niti malo lepo, slišal je besede, ki bi jih najraje pozabil, saj zelo bolijo

Ustanoviteljica wellness znamke Goop Gwyneth Paltrow (51) se je v o tem, da z veseljem pozdravlja srednja leta in prijazno govori o menopavzi. »Spravljati ženske v prepričanje, da so stare in bi jih moralo biti sram, ker niso več v rodni dobi, je res povsem neprimerno. Ko se staramo, smo toliko bolj zanimive. Vse ženske, s katerimi se pogovarjam, mi pravijo, da je njihovo življenje bogato, da jim menopavza nikakor ne preprečuje, da bi se počutile romantične, spolno privlačne in močne. Moramo razbiti to stigmo." 

Renee Zellweger: Pri 50 lahko končno postaneš to, kar si

Renee Zellweger

Renee Zellweger

Profimedia

Zvezdnica Bridget Jones (54) se za Sunday Times spominja osvobajajočega občutka, ko je napolnila petdeset let: "Všeč mi je bilo dopolniti 50 let! To je nov začetek, ki se znebiš vseh pričakovanj drugih in projekcij, ki jih imajo drugi ljudje o tebi. Končno lahko postaneš to, kar si!"

Andie MacDowell: Imam čas za želje in izkušnje za življenje

Andie MacDowell

Andie MacDowell

Profimedia
Severina v tej črni obleki prav gotovo pometla z vso konkurenco

Andie MacDowell (65), mednarodna ambasadorka za L'Oréal Paris potrjuje za Marie Claire, da je starost spremenila njen odnos s časom: "Nimam več časa za zapravljanje. Postal je dragocen. Imam toliko želja in izkušenj za življenje. Ne trudim se več, da bi vedno ugajala drugim. Spoznala sem, da moram najprej ugajati sebi."  

Courteney Cox: Dolgo sem tekala za svojo mladostjo

Courtney Cox

Courtney Cox

Profimedia

Zelo iskrena je bila za The Sunday Times Courtey Cox (59), ki priznava, da je s posegi na sebi pretiravala. "Bil je čas, ko sem si rekla, da sem se spremenila in da sem stara. In dolga leta sem poskušala loviti svojo mladost. Nisem se zavedala, da sem s posegi na obrazu in z injekcijami ter podobnim dosegla le to, da sem izgledala čudno. To je ne nekaj, kar ne bi nikoli več naredil."

Julianne Moore: Staranje je del človeškega stanja

Julianne Moore

Julianne Moore

Profimedia

Igralka Julianne Moore (62) se je v As If Magazine odzvala na izraz "elegantno staranje", ki se pogosto uporablja pri ženskah: "Izraz je seksističen in obsojajoč. Ali obstaja način staranja, ki ni graciozen? Nimamo druge izbire. Vsi smo na poti staranja. To je del človeškega stanja, zakaj bi torej o tem govorili kot o nečem, kar lahko nadzorujemo?"  

Naomi Watts: Bila sem del začaranega kroga, ki sem ga morala prekiniti

Naomi Watts

Naomi Watts

Profimedia

Igralka Naomi Watts (55) je v menopavzo padla že pri 36 letih in zato želi želi destigmatizirati ta del življenja. "Bilo bi lažje, če menopavza ne bi bila problem, ko sem imela prve simptome. Bila sem del začaranega kroga, ki ga je bilo nujno treba prekiniti. Takrat ni bilo veliko informacij, ki bi ženskam pomagale priti skozi to obdobje. Zato danes vlagam toliko energije v to, da o tem iskreno spregovorim," pravi. "Pri nekaterih lahko traja celo desetletje, v času, ko se dogajajo druge velike spremembe v življenju ženske: otroci zapustijo dom, starši potebujejo več pomoči ali pa pride do sprememb v karieri."  

Cameron Diaz: Pred sabo imam še 50 ali 60 let

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Profimedia

​Junakinja filma Mary at All Costs, Cameron Diaz (51) je za Goop povedala, da si želi doživeti 110 let, da bi videla odraščati svojo hčerko: "Koncept staranja se je v zadnjih desetih letih povsem spremenil. Komaj čakam! Še vedno sem stara petdeset in pred mano je še enkrat toliko ali pa celo šestdeset let. Ker imam majhnega otroka, si želim doživeti 110 let."    

Michelle Obama: Gre za iskanje pravega ravnotežja med v formi in nežnim pogledom na svoje telo

Michelle Obama

Michelle Obama

Michelle Obama

Nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama (59) je za People spregovorila o telesu, ki se spremeni v menopavzi, in njenih mišičastih rokah, o katerih se je veliko pisalo. "Nenadoma ti niso več prav športna oblačila. Torej sem postala previdna, brez obsedenosti. Morala sem spremeniti svojo rutino vadbe. Sem zelo aktivna, vendar ne tečem več. Gre za iskanje pravega ravnovesja med ohranjanjem forme in nežnim pogledom na svoje telo. Današnji cilj ni več imeti 'roke Michelle Obama', ampak premikati se vedno znova in znova." 

BONUS VIDEO: Pogovor Boruta Pahorja z Anžetom Kopitarjem