Telečji zrezek s krompirjevo solato z avokadom
Za 4 osebe potrebujete:
1 kg krompirja
2 avokada
sok 1 limone
2 žlici olivnega olja
vodno krešo
60 g olupljenih praženih mandljev
sveže mleti poper
750 g teletine
moko, jajce in drobtine za panado
maščobo za cvrenje
1 Krompir skuhajte v oblicah. Ohlajenega olupite in ga zrežite na večje kose. Avokada olupite in meso sadeža zrežite na rezine. Lahno jih vmešajte v krompir.
2 Solato začinite z limonovim sokom, soljo in oljem, primešajte še krešo, mandlje in poper. Solato shranite v hladilnik.
3 Očistite meso, ga zrežite na rezine, jih potolcite in začinite s soljo in poprom. Povaljajte jih v moki, stepenih jajcih in drobtinah.
4 Zrezke zlato ocvrite v vroči maščobi in jih odcedite na kuhinjskem papirju. Nakapajte z limonovim sokom in jih postrezite s krompirjevo solato z avokadom.
V nadaljevanju najdete še en recept ->>>