Raca z rdečo peso
Za 4 osebe potrebujete:
1 raco (2,2 kg)
sol, kuminova semena
Za rdečo peso:
800 g rdeče pese
1 majhno čebulo
4 žlice olja
sol, sveže mleti črni poper
ščepec orientalske kumine
drobno mleti sladkor
3 žlice moke
kis
1 Raco oplaknite in očistite, jo od znotraj in zunaj začinite s soljo, potresite s kumino in jo položite v pekač. Približno 90 minut jo pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po 10 minutah peke jo prelijte z vodo, med peko pa potem še večkrat z vodo in nastajajočo omako.
2 Peso in čebulo olupite. Čebulo sesekljajte na drobne kocke, rdečo peso pa nastrgajte na večje koščke. V kozici segrejte olje in na njem 5 minut pražite čebulo. Dodajte rdečo peso, prilijte 100 ml vode in vse skupaj začinite s soljo, poprom, kumino in sladkorjem. Vse skupaj na srednji temperaturi kuhajte približno 40 minut.
3 Ko se pesa zmehča, jo potresite z moko, dobro premešajte in pustite lahno vreti še nekaj minut. Odstavite, začinite s sladkorjem in kisom ter peso postrezite ob pečeni raci.
Poglejte še en preprost in nadvse okusen recept ->>>