3 odlični recepti za neverjetno okusno božično večerjo: Priprava je preprosta, rezultat pa navdušujoč!

19. 12. 2021
Deli
4 / 4
Profimedia

Nadevani puranji zvitek

Za 4 osebe potrebujete:
800 g puranjih prsi brez kosti
sol, sveže mleti črni poper
70 g masla
Za nadev:
3 rezine toasta
sol, sveže mleti črni poper
2 pesti brusnic
2 pesti mešanih oreškov
2 jajci
1 pest moke
4 vejice timijana + timijan za posipanje
Za zelenjavo:
150 g brstičnega ohrovta
400 g korenja
300 g zelene
200 g pastinaka
30 g masla
5 listov ohrovta

1 Najprej pripravite nadev. Toast zrežite na kocke, jih stresite v pekač in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Po peki jih stresite v skledo, dodajte sol in poper ter nato še brusnice, sesekljane oreške, jajci, moko in lističe timijana. Vse skupaj dobro zmešajte.

2 Meso po dolgem razprite, ga potolcite in z obeh strani začinite s soljo in poprom. Po njem razporedite nadev, meso zvijte in ga povežite s kuhinjskim sukancem. Položite ga v pekač in okoli njega razporedite rezine 40 g masla.

3 Zvitek približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Po 10 minutah peke prilijte 200 ml vode, nekajkrat pa jo prilijte še med peko. Meso vzemite iz pekača in v omako vmešajte 30 g masla.

4 Brstični ohrovt oplaknite, prepolovite brstiče, jih na kratko blanširajte v vreli vodi in nato odcedite. Korenje, zeleno in ohrovt olupite. Korenje zrežite na kolesca, zeleno in pastinak pa na majhne koščke. Zelenjavo popražite na maslu in jo začinite s soljo in poprom ter na koncu dodajte liste ohrovta.
5 Mesni zvitek zrežite na rezine, jih prelijte z omako in postrezite z zelenjavo.