Če piščanca sperete pod vodo, delate VELIKO napako. Preverite, zakaj!

15. 10. 2021
Deli
Če piščanca sperete pod vodo, delate VELIKO napako. Preverite, zakaj! (foto: Profimedia)
Profimedia

Piščančje meso je priljubljeno, saj je iz njega mogoče narediti hitro pripravljene in nadvse okusne jedi.

Zato ne čudi dejstvo, da je v marsikaterem gospodinjstvu na meniju vsaj enkrat tedensko v takšni ali drugačni obliki - nekaterim bolj tekne pečen piščanec, drugim dušen, tretji naravnost obožujejo okusne piščančje juhe z veliko zelenjave.

Neverjetno, a še kako resnično: RIŽ je pogosti krivec za ZASTRUPITEV s hrano, zato bodite pazljivi!

A številni ne vedo, da pri pripravi piščanca pogosto in nehote (verjetno to izhaja iz privzgojene navade) delajo napako, ko ga pred obdelavo splahnejo pod curkom tekoče vode oziroma operejo.

Pri NHS opozarjajo, da te tega nikakor ne bi smeli početi, saj se s tem ne boste znebili morebitnih neprijetnosti. Spiranje lahko bakterije celo razširi na druge delovne površine v kuhinji, zato se to početje odsvetuje.

Najbolj pomembno je, da meso ustrezno pripravite, da je dobro skuhano oziroma spečeno. Notranja temperatura mesa mora doseči 74 stopinj Celzija - in to je tisto, kar uniči bakterije.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ