Kaj se zgodi z našim telesom, če vsak dan spijemo kozarec limonade? Učinki so zelo blagodejni!

28. 5. 2023
Deli
Kaj se zgodi z našim telesom, če vsak dan spijemo kozarec limonade? Učinki so zelo blagodejni! (foto: Profimedia)
Profimedia

Hitro se bliža poletje, to pa je čas, ko naše telo potrebuje več tekočine. Pri visokih temperaturah ozračja se precej bolj potimo, tekočino pa je treba nadomestiti.

Poleti pogosto posežemo po raznih osvežilnih sokovih, še posebej priljubljena pa je limonada. Obstaja več načinov priprave te okusne pijače, še najboljša pa je, da limono preprosto ocedimo in sok zmešamo z vodo, brez sladkorja. Tako bomo še najbolje poskrbeli zase.

Kaj pa se zgodi, če vsak dan spijemo kozarec nesladkane limonade? To ima lahko veliko pozitivnih učinkov na naše telo:

  • Hidracija: Limonada je osvežujoča pijača, ki pomaga pri hidraciji telesa. Kozarec limonade na dan bo pripomogel k zadostnemu vnosu tekočine, kar je ključno za ohranjanje zdravja in dobrega delovanja telesa.
  • Vitamini in minerali: Limonada vsebuje vitamin C, ki je pomemben za imunski sistem, kot tudi druge vitamine in minerale, kot so vitamin B6, kalij in folat. Redno uživanje limonade lahko prispeva k uravnoteženemu prehranjevanju.
  • Prebava: Limonada ima lahko blagodejen učinek na prebavo. Limonin sok lahko spodbuja proizvodnjo želodčne kisline, kar pomaga pri razgradnji hrane. Prav tako lahko pomaga pri spodbujanju gibljivosti črevesja, kar olajša prebavo.
  • Razstrupljanje: Limonada ima tudi lastnosti razstrupljanja. Limonin sok spodbuja delovanje jeter in ledvic, ki sta pomembna organa za razstrupljanje telesa. Pomaga tudi pri spodbujanju izločanja toksinov iz telesa skozi uriniranje.

Preberite še: To je krvna skupina, ki jo imajo komarji najraje: Če se jih težko ubranite, se tukaj skriva razlog!

A pozor: limonin sok je kisel, kar lahko na dolgi rok vpliva na zdravje zob. Kislina v limonadi lahko poškoduje zobno sklenino, zato je priporočljivo, da si po pitju limonade z vodo splahnete ustno votlino.

Morda vas bo zanimal pogovor, ki ga vodi Borut Pahor:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan