To je krvna skupina, ki jo imajo komarji najraje: Če se jih težko ubranite, se tukaj skriva razlog!

To je krvna skupina, ki jo imajo komarji najraje: Če se jih težko ubranite, se tukaj skriva razlog! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2023

Morda ste tudi vi med tistimi "srečneži", ki so izvlekli življenjsko loterijo: komarji med množico ljudi, ki vas obkroža, pogosto izberejo za svojo tarčo prav vas. Če ste se spraševali o tem, zakaj je tako, vam ponujamo odgovor.

Ljudje smo si med seboj zelo različni - tudi po krvni skupini. Ste vedeli, da ima vsaka krvna skupina določene lastnosti? Včasih predstavlja tveganja za nekatera obolenja, pojavile pa so se še teorije o tem, da krvna skupina celo določa naše karakterne lastnosti! Prav tako lahko določa tudi to, kako močno nas bodo oblegali komarji.

Katera krvna skupina je tista, ki jim najbolj diši?

Doslej je bilo narejenih nekaj raziskav, v katerih se je izkazalo, da imajo komarji najraje krvno skupino 0. Vseeno pa strokovnjaki ocenjujejo, da je pogostost pikov komarjev odvisna od številnih dejavnikov. Privlači jih namreč še tole:

  • Vonj: Komarje lahko privabi vaš telesni vonj;
  • Barva: Določene barve, ki jih imate na sebi, so lahko privlačne za komarje. Trenutne raziskave kažejo, da imajo raje črne oziroma temne barve;
  • Uživanje alkohola: Osebe, ki so popile alkoholno pijačo, so lahko za komarje bolj privlačne;
  • Nosečnost: Izkazalo se je tudi, da nosečnice pritegnejo še posebej veliko komarjev.

Morda vas zanima: TO se zgodi s telesom, če vsak dan pojeste eno jajce (ja, tudi maščobne obloge se zmanjšajo)

No, znano je, da komarji lahko prenašajo tudi razne bolezni. Zato se je treba - ne glede na krvno skupino in druge faktorje ustrezno zaščititi. Nabavite si kakšen repelent. Če ga ne marate na koži, lahko poškropite obleke, tako boste vsaj delno zaščiteni.

Vir: healthline.com

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.