Najbogatejša družina na svetu in njene temačne skrivnosti - to je dinastija Rotschild

11. 11. 2023
Deli
Najbogatejša družina na svetu in njene temačne skrivnosti - to je dinastija Rotschild (foto: Profimedia)
Profimedia

Družina Rothschild je ena izmed najbolj znanih in vplivnih finančnih dinastij v zgodovini človeštva. Njihova zgodovina je prepletena z bogastvom, vplivom in številnimi teorijami zarote, ki so obkrožale njihovo delovanje skozi stoletja. V tem članku bomo raziskali zgodovino družine Rothschild in nekatere od njihovih najbolj znanih skrivnosti.

 

Družina Rothschild izvira iz Frankfurt na Majni, v Nemčiji, in je imela svoje začetke v 18. stoletju. Njihovo izjemno finančno uspešnost so dosegli zlasti v času Napoleonovih vojn. Pet sinov Mayerja Amschela Rothschilda je razpršilo svoje poslovne dejavnosti po Evropi, vzpostavilo bančne hiše v Frankfurtu, Londonu, Parizu, Dunaju in Neaplju.

Saša Lendero po ločitvi sporočila tole in mnogi so navdušeni

To je omogočilo družini, da postane ena izmed najmočnejših in najbogatejših družin v Evropi. Njihova vloga v financiranju vojn in državnih projektov, kot je izgradnja železnic, je pripomogla k oblikovanju modernega finančnega sistema.

Družina Rothschild je bila tudi ključna pri širjenju železniških sistemov in infrastrukture po Evropi, kar je pripomoglo k gospodarskemu razvoju in združitvi kontinenta. Družina Rothschild velja za najbogatejšo družino vseh časov. Imeli so neverjetno količino denarja, imeli globalni vpliv in bili ključni akterji v najpomembnejših trenutkih 20. stoletja. Ta družina je bila vedno zavita v tančico skrivnosti, o njih se ni vedelo veliko, njihov vpliv pa je sčasoma oslabel in ni več tako močan kot v času, ko so bili najbogatejši v svoji zgodovini, poroča Expres.hr. 

Rotschildova dedinja v Parizu.

Rotschildova dedinja v Parizu.

Profimedia

Mnogi še vedno verjamejo, da so pripadniki novega svetovnega reda, da nas uporabljajo kot lutke in preletavajo naše domove s črnimi helikopterji. Edino dejstvo, ki ga večina ljudi ve o tej družini, je, da so bogati. Obstaja pa tudi nekaj zanimivih dejstev o njih. Ta dejstva vključujejo vse od tajnih združb, vojn, incesta in vsega drugega, kar bi pričakovali od bogate, nekoliko disfunkcionalne družine.

V zakonu Nataše Pirc Musar je takole, sama je razkrila podrobnost, ki daje za misliti

Ko ima družina več denarja, kot je običajno znano, pogosto želi ta denar obdržati v družini in eden od načinov, kako to doseči, je sklenitev zakonskih zvez znotraj družine. Rothschildi so to strategijo uporabili, da bi drugim ljudem preprečili vstop v družino in morebitno lastništvo njihovega bogastva.

Čeprav se mnogim sliši nesprejemljivo, je bila to zanje uspešna finančna strategija. Ustanovitelj družine Mayer Amschel Rothschild je ustanovil družinsko dinastijo, tako da so bile članice družine Rothschild omejene pri izbiri zakonskih partnerjev, ko je šlo za dedovanje bogastva.

Grad dinastije Rotschild v Ženevi.

Grad dinastije Rotschild v Ženevi.

Profimedia

Nekateri trdijo, da družina Rothschild še danes določa ceno zlata. Leta 2004 so se Nathan Mayer Rothschild in njegovi sinovi umaknili iz poslovanja z zlatom in drugimi plemenitimi kovinami ter se umaknili družini Barclay. Rothschildi so imeli pomembno vlogo pri določanju cene zlata že od leta 1919, ko se je pet vodilnih trgovcev v industriji dnevno sestajalo, da bi določilo ceno.

Philippe Sereys de Rotschild na večerji v Versaillesu, ki jo je organiziral predsednik Emanuel Macron.

Philippe Sereys de Rotschild na večerji v Versaillesu, ki jo je organiziral predsednik Emanuel Macron.

Profimedia

Ena stvar, ki ni pomagala zadušiti govoric o Iluminatih, so bile zabave, ki so jih prirejali Rothschildi. Najbolj znana je tista, za katero obstajajo fotografije iz leta 1972. Vabila so bila gostom poslana nazaj, zato so morali uporabiti ogledalo, da bi videli, kaj piše, in ko so prispeli, so luči na hiši svetile svetlo rdeče. Številne od teh zabav so vključevale zelo nenavadne kode kostumov: nošenje živali na glavah in mask z več obrazi. Prav tako so bili nenavadno navdušeni nad ptičjimi kletkami, morda zaradi prijateljstva s Salvadorjem Dalijem.

Dedinja Nicky Hilton, sestra Paris Hilton, je poročena z Jamesom Rotschildom.

Dedinja Nicky Hilton, sestra Paris Hilton, je poročena z Jamesom Rotschildom.

Profimedia

Rothschildi so brez dvoma najbogatejša družina v zgodovini. Nenavadno je, da se na Forbesovi lestvici najbogatejših ne pojavlja nihče iz družine, a to ne pomeni, da niso najbogatejši. Družina trdi, da je njihova neto vrednost okoli 350 milijard dolarjev. Mnogi pa ocenjujejo, da imata neto vrednost kar »bilijon« dolarjev.

BONUS VIDEO: Pogovor z Domnom Valičem: "Naslavljajo me kot lomilca ženskih src, kot da je to nekaj dobrega - kar zares ni"