Jagodni kolač je idealna sladica za vsak letni čas, še posebej pa je priljubljen v sezoni jagod. Je preprost za pripravo, okusen in svež, ter primeren za vse priložnosti. Tukaj je odličen in preprost recept, ki se ga lahko lotijo tudi popolni kulinarični začetniki
Sestavine
- 200 g svežih jagod
- 200 g moke
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 100 ml mleka
- 100 ml olja
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- Ščepec soli
- Sladkor v prahu za posipanje
Priprava
Najprej operite in očistite jagode. Narežite jih na majhne koščke ali rezine, odvisno od vaših želja.V veliki skledi zmešajte jajca in sladkor ter stepajte, dokler zmes ne postane svetla in puhasta. Dodajte mleko, olje in vaniljev sladkor ter dobro premešajte.V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in ščepec soli. Suhe sestavine postopoma dodajajte mokrim sestavinam ter mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Nežno vmešajte jagode, da se enakomerno razporedijo po testu.
Pečico segrejte na 180°C, pripravljeno zmes prelijte v pekač, ki ste ga predhodno namazali z maslom in potresli z moko ali obložili s peki papirjem. Kolač pecite približno 35-40 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne pride ven čist.Ko je kolač pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi. Preden ga narežete, ga posujte s sladkorjem v prahu za dodatno sladkobo in lep videz. Dober tek!
Preberite še:
- Tini Gaber tole marsikdo zagotovo zavida, samo poglejte, v kakšni očarljivi družbi je bila!
- Ana Tavčar povedala grenko resnico: "Nič mi ni bilo prineseno na srebrnem pladnju."
- Princ William in njegova Kate tega nikakor ne bi smela narediti, a sta oba (vsak zase) priznala - da sta!
Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj