Ne veste, kaj (še) bi naredili iz bučk? Ta recept za polnjene bučke navduši čisto vse, priprava je preprosta

16. 7. 2024
Deli
Ne veste, kaj (še) bi naredili iz bučk? Ta recept za polnjene bučke navduši čisto vse, priprava je preprosta (foto: Profimedia)
Profimedia

To je prava poletna jed, ki jo lahko postrežemo tako za kosilo kot za večerjo.

Trenutno je bučk res v izobilju in marsikdo si jih rad privošči pripravljene na različne načine. Eden od priljubljenih receptov so zagotovo polnjene bučke, katerih priprava je resnično preprosta, čeprav se morda na prvi pogled zdi zapletnena.

Lahko si jih pripravite za kosilo, še posebej bodo teknile v družbi sezonske solate, ali pa za lahko večerjo v družbi prijateljev. Količino prilagodite jedcem, mi pa vam ponujamo recept za dve osebi.

Sestavine:

  • 2 večji bučki
  • 400 g mletega mesa
  • 1 večja čebula
  • 2 stroka česna
  • začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 1 jajce
  • 300 g sira

Priprava:

Bučke operete in jih vzdolžno preprežete na pol. Z žlico izdolbete meso, da nastane "čolniček." Bučke posolite, tretjino mesa pa sesekljate. Narežete čebulo in sesekljate česen. V ponvi nato segrejete olje in prepražite čebulo. Ko se ta zmehča, dodate še mleto meso in premešate. Začinite, dodate paradižnikovo mezgo in dušite toliko časa, da izpari tekočina.

Pustite, da se meso nekoliko ohladi, potem pa v maso vmešate sesekljano meso bučk, jajce, nasekljan česen in polovico naribanega sira. Izdolbene bučke napolnite z maso in jih naložite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite jih okrog 25 minut na 200 stopinj Celzija. Potem jih vzemite iz pečice in potresite s preostalim sirom. Pecite jih okrog 5 - 10 minut, da se sir raztopi in malce zapeče. Dober tek!

Preberite še:

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču