Se težko uprete hrani in ste nagnjeni k prenajedanju? S tem trikom se boste lažje uprli skušnjavi (in morda shujšali)

31. 5. 2023
Deli
Se težko uprete hrani in ste nagnjeni k prenajedanju? S tem trikom se boste lažje uprli skušnjavi (in morda shujšali) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ah, ta hrana ... Okusnim grižljajem, tudi ko smo že siti, se je težko upreti, a pogosto poseganje po dobrotah se nam kaj hitro pozna pri kilogramčkih.

Sodobni tempo življenja ima svoje posledice. Pogosto se nam zgodi, da pojemo več hrane, kot je dejansko potrebujemo. To pa lahko vodi do višje telesne teže in spremljajočih zdravstvenih težav. Ob obrokih se pogosto niti ne zavedamo, da smo zaužili preveč.

Preberite še: To je šokantna resnica o sodi bikarboni, ki je mnogi do zdaj niso vedeli

A obstaja preprost trik, s pomočjo katerega bomo zaužili manj hrane.Gre za tako imenovani "trik polovic." Bistvo tega trika je, da se ob uživanju hrane bolj osredotočimo na sitost. Tako bomo prej zaznali, kdaj smo zaužili dovolj, in preprečili morebitno prenajedanje. In kako to narediti?

Trik polovic

1. Najprej pojejte polovico svojega obroka. Nato se ustavite nekaj trenutkov in se osredotočite zgolj na to, če občutite sitost.

2. Če ste siti, prenehajte z uživanjem hrane. V kolikor ste še zmeraj lačni, nadaljujte z uživanjem obroka - pojejte polovico tega, kar vam je ostalo na krožniku.

3. Ko pojeste polovico preostanka obroka, se ponovno ustavite in se osredotočite na to, če občutite sitost.

4. Če ste siti, se ustavite, če ste še vedno lačni pa ponovno pojejte polovico preostanka obroka.

5. Tako nadaljujte dokler ne občutite sitosti.

S to preprosto metodo boste zaužili manj hrane in tako tudi izgubili kakšen odvečen kilogram, tako da je vsekakor vredno poskusiti.

Poglejte si, kako pripraviti okusno jed, polnjene paradižnike: