V enem tednu z jagodno dieto do 3 kg manj: Sladka sadna dieta je idealna za hujšanje med poletjem!

V enem tednu z jagodno dieto do 3 kg manj: Sladka sadna dieta je idealna za hujšanje med poletjem! (foto: Instagram) Instagram
19. 6. 2022

Če imate radi jagode, vam je ta poletna dieta pisana na kožo!

Tudi v vas misel na jagode zbudi prečudovite in slastne spomine? Ljubitelji jagod (in jagodičevja) boste nad to dieto navdušeni, saj temelji na povečanem vnosu jagod. V 100 gramih jagod je le okoli 30 kalorij, zato jih je priporočljivo vključiti v vsak obrok.

Uf, Luka Basi je doživel HUDO neprijetnost, res mu ni bilo lepo, oboževalce je takole posvaril

Sadež je poln vitaminov, vlaknin, brez holesterola, polifenolov, antioksidantov, brez maščob ter je dober vir kalija in magnezija. Poleg tega je eden najboljših virov vitamina C, ki krepi odpornost. Jagode so celo izredno koristne za srce; koristijo prebavnemu sistemu in so edino sadje, ki ima na zunanji strani semena (vir majhnih količin maščobnih kislin omega-3).

Najbolj ekstremno različico jagodne diete je leta 2004 uvedla nekdanja Spice Girl Victoria Beckham. Med potovanjem po Evropi naj bi se Beckhamova začela prehranjevati tako, da je vsak dan pojedla le en obrok jagod. Tudi če bi v času te diete Victoria Beckham zaužila 5 skodelic narezanih jagod, bi to pomenilo le 266 kalorij in manj kot 6 gramov beljakovin. Victoria je občasno svojo skopo jagodno prehrano dopolnila s kozicami, da bi pridobila več beljakovin. Takšno ravnanje je telesu škodljivo in ni priporočljivo, zato se pred vsako dieto posvetujte z zdravnikom.

Jagodna dieta je dieta, ki bo razstrupila vaše telo in pozitivno vplivala na vaš organski sistem.

Kako je videti jagodna dieta? Izvedeli boste TUKAJ