Znana slovenska seksologinja odkriva, da Štajerci, Primorci in Dolenjci bolj eksperimentirajo v postelji

Znana slovenska seksologinja odkriva, da Štajerci, Primorci in Dolenjci bolj eksperimentirajo v postelji (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2020

Seksologinja Vesna Jarc je v intervjuju razkrila, v katerih regijah so Slovenci pri spolnosti bolj sproščeni.

Vaše spoznanje iz terapevtske sobe je, da se Slovenci glede dojemanja spolnosti razlikujemo po pokrajinah. 

Med terapevtsko prakso sem popolnoma subjektivno ugotovila, da so ljudje s širokimi vokali bistveno bolj odprti, bolj komunikativni in, kar se seksualnosti tiče, bolj pripravljeni eksperimentirati. To so Štajerci, Primorci, Dolenjci. 

Morda vas zanima tudi: Znane Slovenke še nikoli tako odkrito o seksu in kaj jim paše med rjuhami

Se Slovenci v postelji poslužujemo nenavadnih spolnih praks kot so svinganje, uporaba igračk, vezanje na posteljo? 

Treba je poudariti, da ni normalnih in nenormalnih spolnih praks. Če si z nekom dolgo časa, tudi seks lahko postane dolgočasen. Zato je za pare pomembno, da izberejo nekaj, kar jim popestri spolno življenje. Lahko uporabljajo različne položaje, različne prostore v stanovanju, različne tehnike. Pri nas je vedno bolj popularno svingerstvo, s čimer ni nič narobe. Med nenavadne spolne prakse prištevamo še vezanje ali t. i. BDSM (Bondage/Discipline, Dominance/Submission, Sadism/Masochism), oblačenje v lateks, visoke pete ali samostoječe nogavice. Pri uporabi teh seksualnih praks nikakor ne gre za patologijo, dokler ni to edino, kar nekoga vzburja. Če katero od teh praks par izvaja in je to samo njuna skrivnost, je to nekaj, kar ju lahko še bolj poveže. 

Vir: Onaplus