Blogerska konferenca ’Od hobija do biznisa’

Kako uspeti na družbenih omrežjih, iz tega narediti biznis in postati influencer? Pridružite se nam na 2. blogerski konferenci, kjer bodo svoje izkušnje in nasvete z vami delili uspešni Slovenci, ki jim je na tem področju že uspelo, in številni strokovnjaki.

Blogerska konferenca ’Od hobija do biznisa’

KDAJ: 24. oktober od 15.30 naprej

KJE: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Družbeni mediji so danes najbolj priljubljen način za druženje, izražanje mnenj in samega sebe. Najbolj zanimivim in kreativnim posameznikom sčasoma na njihovem družbenem kanalu začnejo slediti številni drugi in njihove objave takrat dobivajo vse večji doseg in večjo moč. O njih se govori kot o vplivnežih oziroma t. i. influencerjih, v medijih se z njimi dela intervjuje, na strokovnem nivoju analizira, razpravlja in piše znanstvene naloge. Vse več je podjetij, ki želijo z njimi sodelovati in prek njih promovirati svojo blagovno znamko.

Kako torej iz svojega kanala na družbenem omrežju narediti biznis? Koliko sledilcev potrebujete, da vas podjetja začnejo resno jemati in vam ponujati sodelovanje? Je število sledilcev edini kriterij, da postanete vidni igralec na tem področju ali je za uspeh potrebno še kaj več?

Podjetje HelloSociety  je pred časom objavilo raziskavo, ki pravi, da vam ni potrebno zgraditi Instagram profila z milijon sledilci, saj kar 60 odstotkov več interakcije na objavo dosegajo t. i. mikro influencerji, kamor spadajo profili z manj kot 30.000 sledilci. Ti mikro influencerji imajo sicer manjše občinstvo, vendar s svojimi sledilci ponavadi zgradijo bolj pristen odnos, zato je med njimi več interakcije (kar 7 krat več), in so bolj lojalni.

Na konferenci bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

1. Kako z objavami na družbenih omrežjih zgraditi biznis in postati influencer?

Na to bosta odgovorili Tjaša Deu, ena najbolj uspešnih slovenskih vlogerk, ki ima čez dva milijona ogledov na svojem YouTube kanalu, in Nina Štefe, ustanoviteljica znamke @caszakavo, ki ima na svojem Instagram profilu čez 12 tisoč sledilcev. Delo na družbenih omrežjih je njuna redna služba. Skozi predavanja bosta predstavili svoje delo in podali ključne nasvete, ki vam lahko pomagajo do uspeha.  

2. Kako maksimizirati doseg objav in postati resnično velik?

Peter Mesarec bo predstavil kanale in postopke (ter praktična orodja), ki jih lahko uporabite za to, da povečate doseg svoje spletne strani in povečate število ljudi, ki vidijo vaše objave na vašem najučinkovitejšem kanalu na družbenih omrežjih. Posvetil se bo tudi vprašanju, kako tiste, ki so prišli v kontakt z vami, spremeniti v redne obiskovalce in jih znova in znova nagovarjati. Vse s ciljem, da lahko z nekoliko manj dela dosežemo nekoliko več, oziroma, da iz vsake objave dobimo čim več. 

3. Kakšen naj bo odnos med influencerji in mediji? So eni drugim na področju oglaševanja konkurenca ali obstaja način sodelovanja, ki lahko obojim koristi? Pa tudi, koliko se influencerji zavedajo vpliva, ki ga imajo na svoje sledilce in kakšna je njihova etična odgovornost pri tem?

O tem bodo na okrogli mizi razpravljali Aljoša Bagola, kreativni direktor pri agenciji Pristop Creative, Roni Kordiš, ki že 14 let ustvarja blog had.si, Mojca Briščik, direktorica Slovenske oglaševalske zbornice, in Zori Jakolin, kreatorka projektov in blagovnih znamk.

4. Kakšne poslovne priložnosti se influencerjem ponujajo?

Domen Mavrič iz Agencije vrhunskih idej je s sodelavci na slovenski trg pripeljal posebno aplikacijo, ki po določenih kriterijih lahko izmeri dejanski vpliv posameznikovih objav na družbenih omrežjih. Orodje, ki naj bi v vse večji poplavi 'zvezd' na družbenih omrežjih ločilo zrno od plevela. Na soočenju s Cirilom Komotarjem, ustvarjalcem izjemno uspešnega vloga Komotar minuta, Goranom Žaričem, vodjo službe za digital in content marketing pri družbi Mercator d. d., in Simonom Šketo, avtorjem projekta SKETA media, bodo razpravljali o tem, kakšne poslovne priložnosti se influencerjem ponujajo, na kakšne pasti morajo biti pozorni pri svojem delu in kakšen imajo dejanski vpliv na svoje sledilce. 

Pokrovitelji:

Predstavili se bodo tudi: