Ema 2020 (3. del): Za konec so tu še zasedbe Inmate, Imset, Parvani Violet in Simon Vadnjal

Ema 2020 (3. del): Za konec so tu še zasedbe Inmate, Imset, Parvani Violet in Simon Vadnjal (foto: Promo foto) Promo foto
21. 2. 2020

Na Emi 2020 se bo na pustno soboto predstavilo 12 glasbenikov, od tega se bo tako za zmago borilo sedem pevk, dva pevca in tri skupine.

Če smo v prvem delu predstavili štiri glasbenice (Gajo Prestor, Manco Berlec, Klaro Jazbec in Saško), ki na odru Eme še niso stale, smo se v drugi zgodbi dotaknili glasbenikov, ki imajo mednarodne izkušnje, tudi evrovizijske.

Izmed zasedb, ki jih bomo tokrat slišali na Emi smo pred Emo 2020 spoznali vsaj dve. Najbolj sveža skupina je Parvani Violet, ki sicer velja za debitante, vstopnico za Emo pa so si pripeli preko spletnega izbora Ema Freš (to je bilo spletno predtekmovanje novih, še neuveljavljenih izvajalcev, ki so si želeli sodelovati na izboru Ema). Druga zasedba je Inmate, ki je na Emi debitirala lansko leto. Gre za metal skupino, ki trdno verjame v svoje poslanstvo, ki teži k ustvarjanju in iskanju vedno novih vplivov.

Pri zasedbi Imset gre za mlade pronicljive glasbenike, ki smo jih lahko zasledili na več glasbenih prizoriščih in ki zase pravijo, da so mladi in odštekani. Na koncu je tu še znan obraz Simon Vadnjal, ki ga lahko spremljamo kot voditelja v Pop In na 24ur in ki je del skupine Cover Lover, ne nazadnje pa ustvarja tudi kot samostojen pevec.

Priporočamo